Total: 74 min
FAV - la a doua aniversare - România 1994, 4 min
Marilena Preda Sânc - Mindscape Dreaming Mind - România,1997, 6 min
Marilena Preda Sânc - Despre bătrânețe - România, 1995, 11 min
Gaspar Csongor - Pot să intru cu tamponul în apă? - România, 1996, 9 min
Geta Brătescu, Alexandru Solomon - 2 x 5 - România,1993, 4 min
Nir Weiss, Marcel Scutaru - Scultura da Passegio - România,1995, 10 min
Neil Coltofeanu, Gaspar Csongor - Primăvara - România, 1997, 3 min
Radu Igazsag, Alexandru Solomon - Strigăt în timpan, România,1993, 27 min
* Proiecția va avea loc în prezența: Marius Șopterean, Radu Muntean, Vali Hotea, Csongor Gaspar, Vivi Drăgan Vasile, Alexandru Solomon
Sinopsis:
La doi ani de la înființare, Vivi Drăgan Vasile face un bilanț al Fundației: „S-a născut ideea ca economia de piață să lucreze cumva și în favoarea artiștilor. Adică un pic de haiducie.” Include imagini ale vizitei lui George Soros la FAV și o ședință de board a Fundației.
Într-un amestec de performance și body art, artista își folosește corpul și chipul ca ecran de proiecție și fundal pictat.
Pe de o parte, chipurile îmbătrânite ale femeilor, filmate în ambianța obiectelor adunate de-o viață; de cealaltă parte, puterea imaginilor metaforice: vulcani, cimitire, șantiere. O reflecție despre trecere.
Jurnalul hipnotic, semi-fictiv al unei tinere care se maturizează într-o lume care nu-i lasă nici un pic de intimitate.
Mâinile artistei au viața lor proprie, ele amenință, mângâie sau se transformă în peisaje. Al treilea film realizat de Geta Brătescu și Alexandru Solomon.
Un happening realizat de studenți ai Academiei de Artă, inspirat de o sculptură-obiect a lui Michelangelo Pistoletto. Sculptura traversează Bucureștiul și intră în dialog cu locuitorii orașului, pe fundalul anilor 90.
Două variante – una optimistă, alta pesimistă – ale unui sonet de Ion Luca Caragiale se transformă în peisaje video. Pe care-l preferați?
O cronică neconvențională a Avangardei literare și artistice românești. Filmul reconstituie atmosfera acelor ani de nebunie (1916-1947) în spiritul avangardiștilor, printr-un colaj amețitor de texte și imagini fundamentale.