fbpixel
Skip to main content

Apropo, e Teatrul tău. Știm că ești obosit, alergat, preocupat de prea multe lucruri, distras. Fă acest minim efort, rupe din timpul tău două ore după serviciu. Nu o să îți pară rău! La Apropo avem spectacole de comedie, dramă, inclusiv un spectacol de teatru senzorial care te va reconecta cu simțurile tale fizice, de care poate ai uitat în nebunia vizuală care ne înconjoară! Hai să facem un experiment: vino la un spectacol la noi la teatru și a doua zi cartierul și jobul poate o să le vezi cu ochi mai îngăduitori și mai buni. Teatru aici și acum, în Pipera.

Teatrul românesc o componentă indispensabilă a vieții în comunitate. În aceste momente anevoioase de conviețuire, cu toții căutăm soluții de depășire a suferințelor deopotrivă trupești și sufletești. 

Pășiți pe covorul roșu al intrării în Teatru și suferințele sufletului se vor diminua considerabil!      Și asta pentru că în Teatru se discută - pe palierele artelor - tocmai despre complexitatea vieții, despre albul și negrul dintre răsăritul și apusul vieții. Doar că Teatrul mai are nevoie și de resurse proprii. Are nevoie de capital uman de calitate, are nevoie de resurse financiare pentru funcționare și producții artistice și, peste toate, are nevoie de prezența și sprijinul Domniei Voastre - Publicul. 

Dacă vă propunem cumpărarea de bilete on-line, tocmai acesta este spiritul solicitării noastre: arta presupune talent și sacrificii, dar mai are nevoie și de sprijin financiar. Cât de mărunt va fi un bănuț, noi Teatrul, îl vom întoarce înmiit, în bucuriile sufletelor Domniilor Voastre!

Ne știți. Teatru independent 100%, fără vreun buget alocat de la stat. De peste șapte ani, vă bucurați cu noi și povestiți prietenilor, și-i luați cu voi să se umple de viață, în mica noastră sală de spectacole, amenajată cu propriile noastre mâini. De peste șapte ani, participăm la festivaluri, găzduim festivaluri, iar spectacolele noastre sunt premiate național și internațional.
De peste șapte ani, construim. Și ne susținem toate cheltuielile – chirie, utilități, producție de spectacole etc. – exclusiv din vânzarea biletelor la spectacole și din organizarea de cursuri.

În contextul bulversant, generat de SARS-CoV-2, suspendarea, chiar și temporară, a acestor activități, ar putea însemna imposibilitatea de a
mai continua să existăm și să vă bucurăm.
Mulțumim tuturor prietenilor teatrului care ne scriu și ne caută, oferindu-și sprijinul și încurajându-ne.
Avem toată încrederea că, respectând cu toții regulile de prevenție, lucrurile vor reintra în normal și vom reuși din nou să ne bucurăm unii de ceilalți.

Până atunci, însă, orice formă de susținere financiară din partea voastră e un braț de nădejde pentru noi.

Vă mulțumim.

Echipa Teatrului de Artă București,
o mână de oameni inimoși, convinși că arta poate vindeca societăți

Firma DbSya Arts, infiintata de actrita Valentina Visarion Mingopol, si-a inceput activitatea in luna noiembrie 2019 si a reusit in 4 luni sa organizeze cu succes peste 50 de evenimente culturale, atat piese de teatru, cat si concerte de jazz si folk. DbSya Arts sustine in acest mod un numar mare de artisti profesionisti tineri: actori, muzicieni, regizori, scenografi, scenaristi prin organizarea si productia de evenimente culturale si prin promovarea lor. 

 In principal, DbSya Arts s-a ocupat de organizarea tuturor evenimentelor culturale care au avut loc la Casa Caragiale, casa memoriala a marelui dramaturg I.L.Caragiale si de organizarea pieselor de teatru de la Victoria Hub. A reusit in luna ian-feb sa se ocupe de productia unui nou spectacol, “Statia 13”, dupa piese, schite si poezii de I.L.Caragiale, in regia lui Alexandru Rusu, care a avut premiera chiar de ziua marelui dramaturg, pe 13 februarie la Casa Caragiale. 

 Odata cu venirea acestei pandemii. DBSya Arts a fost nevoita sa isi opreasca activitatea. DbSya Arts are nevoie de sustinere pentru reinceperea activitatii in mediul online. Astfel, DbSya Arts va putea sustine in continuare artistii prin platirea renumeratiilor fiecaruia in urma difuzarii online a spectacolelor in mod gratuit pentru publicul larg si va putea achizitiona aparatura tehnica necesara pentru realizarea de noi productii culturale pentru mediul online.

Cluj Tango Orchestra este prima orchestra de tango argentinian din Romania, formata din muzicieni romani, toti profesionisti, care au ales sa aduca tango–ul mai aproape de publicul larg. Cei 6 membri ai orchestrei au concertat in mai multe orase din tara, sub egida Ambasadei Republicii Argentina la Bucuresti. Tango–ul face parte din patrimoniul UNESCO, iar asociatia noastra incearca prin forte proprii sa duca mai departe acest fenomen artistic atat de complex, numit Tango. Alaturi de voi, publicul, efortul nostru artistic prinde viata si aceasta mostenire universala se pastreaza frumos, in constiinta comuna a noastra, a tuturor.

Suntem o companie de teatru independent denumită Compania de teatru Cristi Toma, marcă înregistrată la OSIM , formată din actori profesioniști cu o experiență profesională în această formă de teatru de 13 ani.

Avem un repertoriu de spectacole variat de teatru atât pentru publicul adult cât și pentru copii și spectacole de divertisment prezentate în sezonul estival.Spectacolele noastre au putut fi văzute în tot felul de spații: atât în săli mari, mici și nu numai.

Compania noastra de teatru a colaborat și colaborează cu foarte multe centre de cultură atât din țară cât și din străinătate. A obținut proiecte culturale finanțate de instituțiile statului, primării, fundații: (Institutul Cultural Român, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București-PROEDUS, Centrul de Cultură Baden din Elveția, Fundația Pelin Tecuci).

Proiectele noastre culturale cât și întreaga echipă de actori sunt grav afectați pe toată această perioadă de pandemie, datorită faptului ca toate resursele noastre financiare proveneau din această activitate.

Orice suport financiar ne poate ajuta să traversăm această situație de criză.

PlaYouth aduce jocul, arta şi bucuria în educaţia şi dezvoltarea copiilor prin organizarea de activităţi educativ-creative, la care pot participa şi părinţii, într-un mediu primitor, călduros şi vesel. Construim o comunitate sănătoasă care încurajează creşterea armonioasă şi formarea echilibrată a copiilor şi a relaţiei lor cu părinţii. Vrem să schimbăm modul în care copiii își descoperă pasiunile, interacționează între ei și învață lucruri noi. Organizăm lunar și activități dedicate copiilor din centrele de plasament din București cu care colaborăm. Conceptul se numește Happy Day - o zi în care cei mici sunt implicați de către noi în diferite activități distractive și interesante de dezvoltare profesională și personală. Le asigurăm și masa sau transportul la alte locații, dacă este nevoie. Avem de fiecare dată feedback bun de la copii pentru că sunt cam singurele zile speciale de pe durata unui an pentru ei.

Playedby este un label independent ce produce muzică exclusiv pe vinyl, promovând astfel sunetul românesc, cultura de muzică underground și artiștii locali către o audiență internațională. Fiecare disc este imprimat în număr limitat, la cea mai bună calitate, astfel încât obiectul final devine unul de colecție, ce trece cu ușurință testul timpului - precum o carte - și poate fi transmis mai departe către generațiile următoare. Playedby se ocupă de tot ce ține de managementul producției, de la selecția pieselor și până la distribuția către clienții finali din toată lumea.. Cei ce aleg să cumpere un vinyl nu susțin doar o mică afacere locală, ci o întreagă industrie: de la artiștii locali producători, la inginerul de sunet, graficianul care realizează coperta și până la angajații care lucreză în fabricile de imprimare ale discurilor sau coperților.

Dragă prietene meloman, 

 După cum știți recent toate instituțiile de cultură nu au avut de ales decât să anuleze concertele, spectacolele și expozițiile pentru a-și proteja publicul, artiștii și personalul de răspândirea coronavirusului. Oricât de devastator este să trebuiască să se închidă Ateneul Român, operele și filarmonicile din țară sau Sala Radio, acesta a fost unul din extrem de rarele cazuri în care concertele și spectacolele pur și simplu nu au putut continua. Amenințarea financiară pentru artiști dar și pentru instituțiile culturale este imensă și nu putem contribui la susținerea viitorului artiștilor fără ajutorul tău.

Îți scriu astăzi pentru a-ți cere să ne faci neîntârziat un cadou pentru a ne ajuta să-i susținem pe artiști, prin acordarea de onorarii pentru concertele susținute de acasă, să reziste la implicațiile economice copleșitoare ale pandemiei. 

 În aceste vremuri extraordinar de provocatoare, artele oferă mângâiere unor națiuni înspăimântate și iubitorilor de muzică din lumea întreagă. Acesta este motivul pentru care la 25 martie am început să transmitem pe www.cluborfeu.live Stagiunea #concertdeacasa în fiecare săptămână și i-am invitat pe melomani să cumpere bilete pentru a urmări concertele. Este un memento al faptului că artele fac parte din sufletul unei societăți civilizate și, fără instituții culturale, viețile noastre ar pierde din bucurie și împliniri. 

 În timp ce reducem cheltuielile în toate modurile posibile, inclusiv prin decizia ca noi, cei din spatele camerelor și din regie să nu luăm salariu, avem nevoie de ajutorul tău acum. Veniturile oamenilor sunt în scădere, dar își vor reveni. Artiștii noștri preferați vor recupera și ei pierderile suferite, dar numai cu ajutorul celor mai fideli fani și donatori. Sunt pentru totdeauna impresionat și recunoscător pentru pasiunea și sprijinul tău. Avem nevoie acum, mai mult ca niciodată. 

 Mulțumesc. 

 Cu mare apreciere pentru ajutor, 

 Mihai Hristu 

Club Orfeu Live

YOU. The Youth Project este un program complex de conștientizare, suport și educare la nivel național asupra vulnerabilităților individuale și colective ale generației tinere din România. Adolescența este o etapă critică în dezvoltarea copiilor spre vârsta adultă. Și este subestimată. În România, tineri de toate vârstele sunt abuzați în societate, în școală, și în familie, zi de zi. În ianuarie 2020, am implementat primul centru de consiliere psihologică și educațională gratuită în regim de urgență, dedicat exclusiv adolescenților și tinerilor din România. Primul nostru efort în acest sens este lansarea primei linii naționale de urgență pentru tineri în situații de criză: 0800 070 YOU / 0800 070 968, în funcțiune din noiembrie 2019. Suportul de consiliere și serviciile Call-Center-ului YOU. și ale centrului YOU. sunt disponibile și tinerilor cu vârste până la 18 ani, conform legislației în vigoare privind drepturile minorilor și protecția datelor cu caracter personal, doar cu acordul unui părinte sau tutore.

Inaugurat în 1913, Cinema ARTA Cluj este unul dintre cel mai vechi cinematografe din România care încă își mai păstrează funcțiunea. Aflat în administrarea Asociației ARTA în Dialog, Cinema ARTA este un cinematograf independent de artă, cu trei domenii principale de activitate: difuzarea filmelor de artă, producția evenimentelor interdisciplinare și dezvoltarea programelor de educație non-formală.

La Cinema ARTA promovăm evenimente culturale, prin care oameni de vârste și cu interese diferite se întâlnesc într-un mediu care încurajează comunicarea, toleranța și înțelegerea. Creăm experiențe culturale care unesc, inspiră și devin semnificative pentru participanți.

Alături de voi, comunitatea și prietenii ARTA, dorim să continuăm scrierea istoriei cinematografului și să îl transformăm într-un hub cultural semnificativ pentru comunitatea locală.

Acum poți susține Cinema ARTA, printr-o donație directă sau bucurându-te de filme de artă prin intermediul programului onlineARTA-Acasă.

Am descoperit lumea subacvatică acum 11 ani cu niște beneficii extraordinare despre care vorbesc public de 2 ani. Îmi doresc să încurajez românii să practice acest tip de activități și să se bucure astfel de experiențe unice pe Pământ (de exemplu imponderabilitatea). Ca să deschid porțile acestei lumi, din păcate prea puțin cunoscute, în ciuda bogăției, aș dori să transmit live explorările pe care le fac în Marea Neagră, împreună cu surprizele pe care le aduc.

În schimbul donațiilor, fiecare susținător va primi cadou Ghidul de Snorkeling pentru Începători, în care va găsi toți pașii necesari practicării celui mai simplu și la îndemână sport subacvatic: snorkeling.

În plus, puteți citi cel puțin ultimul articol pe care l-am scris - https://barcaluizoe.ro/cu-ce-specii-de-delfini-pot-inota-in-marea-neagra/