fbpixel
Skip to main content

IN DEN GÄNGEN / PRINTRE RAFTURI

12+

Zilele Filmului German

IN DEN GÄNGEN / PRINTRE RAFTURI Zilele Filmului German

12+ germană română

Regie: Thomas Stuber

Cu: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth

Dramă / Durata: 125 min. / An: 2018 

 

Sinopsis: Un hypermarket dintr-o provincie est-germană – un microcosmos în care domnesc ordinea și repetiția ritualică, un fel de acasă pentru toți cei aflați în tură, printre motostivuitoare și lungi coridoare: aici îl găsim pe timidul Christian, recent angajat. La raionul de băuturi, este Bruno, care, cu aer părintesc, îl introduce pe Christian în tainele companiei. La raionul de dulciuri o avem pe Marion, căsătorită, dar nefericită, căreia îi place să facă glumițe cu Christian. Între cei doi se înfiripă, sub privirile pline de empatie ale întregului hypermarket, o tandră poveste de dragoste. Într-o zi însă, Marion nu mai vine la serviciu...


In den Gängen a fost prezentat în premieră mondială la Berlinale 2018, unde a primit premiul Gilde, precum și Premiul juriului ecumenic. La Premiul de film german 2018, i-a fost decernat un premiu Lola pentru cel mai bun rol masculin. Filmul a primit, de asemenea, calificativul „deosebit de valoros“ din partea FBW (Autoritatea germană de evaluare a filmelor).

Despre regizor: Thomas Stuben a studiat regie la Academia de film Baden-Württemberg și a realizat încă din timpul studenției mai multe filme premiate, inclusiv Teenage Angst, invitat la Berlinale 2008. Colaborează în mod regulat cu scriitorul Clemens Meyer, cel care a semnat scenariul pentru Von Hunden und Pferden, Herbert (Despre câini și cai, Herbert) și, mai recent, pentru In den Gängen.

LINK CATRE PROGRAMUL COMPLET

we also recommend