BIETUL IOANIDE / POOR IOANIDE

BIETUL IOANIDE / POOR IOANIDE Cinemateca Online

BIETUL IOANIDE / POOR IOANIDE

Cinemateca Online

România / 1980 / 141’ / color / Frescă socială / AG 

 

Regia: Dan Pița

 

Scenariul: Eugen Barbu, după romanele ”Scrinul negru” si ”Bietul Ioanide” de George Călinescu 

 

Cu: Ion Pacea, Constantin Codrescu, Marga Barbu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Ion Caramitru, Carmen Galin, Petre Gheorghiu, Anda Călugăreanu, Mihai Pălădescu, Octavian Cotescu, Mircea Diaconu, Jean Lorin Florescu, Tănase Cazimir

 

Produs de: Casa de filme 4

 

Urmărind destinul arhitectului Ioanide (Ion Pacea), filmul se constituie într-o veritabilă frescă socială a României între anii 1938-1950. Este arătată evoluţia artistică a personajului de la frecventarea cercurilor aristocratice din timpul dictaturilor legionare şi antonesciene, la asumarea, în proiectele sale, a ideilor noului regim de orientare comunistă.

 

Filmul a avut premiera în România în data de 28 aprilie 1980. A primit Premiile pentru decoruri și muzică, Diploma de onoare pentru coloana sonoră în cadrul ediției din 1980 a Premiilor ACIN.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Order

12 lei


Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe