Storm Boy

engleză, limbi aborigene română
Storm Boy ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL 2020

Storm Boy

ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL 2020
engleză, limbi aborigene română

Storm Boy (2019) | 1h 39 min | Aventură, dramă de familie | Australia

regia: Shawn Seet  

Cu: Finn Little, Jai Courtney, Geoffrey Rush, Morgana Davies

Aventură, dramă de familie – Australia – 2019 – 1h 39 min

Sinopsis: Michael Kingley (Geoffrey Rush), un om de afaceri în retragere, plictisit de lume, pleacă la Adelaide ca să voteze – în calitate de director al companiei înființate de el – închirierea unui teren agricol către o companie minieră din regiunea Pilbara. Ginerele său, Malcolm Downer (Erik Thomson), este convins că consiliul va aproba închirierea fără probleme, având în vedere că, pare-se, toată lumea este de acord. Totuși, Michael începe să vadă niște lucruri pe care, la început, nu și le poate explica, iar votul e amânat cu o zi din cauza unei furtuni care, în furia sa, distruge sala de consiliu. Malcolm pleacă la Sydney pentru o afacere urgentă, lăsându-l pe Michael cu Maddy (Morgan Davies), nepoata sa în vârstă de 16 ani, cu care rămâne în locuința familiei Downer.

Maddy este iritată de decizia în așteptare și de impactul ei asupra mediului. Ea își varsă furia pe tatăl ei, care sprijină tranzacția. Ca s-o ajute pe Maddy să se împace cu tatăl ei, Michael îi vorbește nepoatei sale despre vremurile din copilărie, când, ca Storm Boy (Finn Little), ducea o existență singuratică alături de tatăl său, Hideaway Tom, într-o colibă aflată între Ninety Mile Beach și Coorong, în sudul Australiei. Tom se retrăsese pe coastă după o tragedie personală, în dorința de a-și apăra fiul de o lume dură și nemiloasă.

Coorong are o zonă pentru hrana păsărilor și una de vânătoare, iar într-o zi, după ce s-a împrietenit cu un aborigen pe nume Fingerbone Bill (Trevor Jamieson), Storm Boy salvează trei pui de pelican a căror mamă fusese împușcată de vânători. Storm Boy se dedică îngrijirii acestor păsări slabe și vulnerabile, cărora le pune numele „Dnul Proud, Dnul Ponder și Dnul Percival. Pelicanii cresc, iar Storm Boy îi readuce cu reticență în locul lor obișnuit, ca să poată trăi în sălbăticie, printre semenii lor. Dar Dnul Percival se întoarce curând, iar extraordinara legătură dintre cei doi schimbă viața lui Michael pentru totdeauna. Un vot în așteptare, menit să transforme terenul de vânătoare într-un sanctuar al păsărilor, le pune în pericol lumea izolată, iar când apare din nou o neașteptată tragedie, Storm Boy este împins în lumea din afară.

Spunându-i povestea lui Maddy, Michael se reconectează cu trecutul, pe vremea când era Storm Boy, ceea ce îl readuce la viață și îl face să ia o decizie care va avea un impact nu doar asupra viitorului său, ci și asupra lumii prețioase din jur.

Premii: Nominalizat la Festivalul Children KinoFest (2020), la Premiile Criticilor de film din Australia (2020), la Premiile Producătorilor de film din Australia (2019); premiat la Festivalul internațional de film pentru copii și tineri de la Zlín (2019).

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Dincolo de nisipuri Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Dincolo de nisipuri
Online
ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE
Online
B. D. LA MUNTE ȘI LA MARE / BRIGADE MISCELLANEOUS IN THE MOUNTAINS AND AT THE SEASIDE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
B. D. LA MUNTE ȘI LA MARE / BRIGADE MISCELLANEOUS IN THE MOUNTAINS AND AT THE SEASIDE
Online
Favoriten Ceau, Cinema! – Doc-minică
15:00 - Sunday, 21 July
Favoriten
Cinema Victoria Timișoara