fbpixel

INVIZIBIL #portret de artivist

INVIZIBIL #portret de artivist

INVIZIBIL #portret de artivist

În cadrul weekendului de închidere a programului Timișoara - Capitală Europeană a Culturii, la Cinema Victoria poți descoperi un #portret de artivist, cel al Anei Ursu, și alte portrete ale persoanelor invizibile din societatea noastră. Duminică, 10 decembrie, de la ora 16:00, va avea loc proiecția documentarului Invizibil #portret de artivist, urmată de o discuție cu echipa proiectului și însoțită de o expozitie în foaierul cinematografului.

Despre:

„Artiștii din România ne-au vorbit adesea despre lupta lor împotriva nedreptății. Ei ne-au mai spus că discriminarea este cancerul vieții sociale. Ei poartă o dublă mască: masca de salvator (care încearcă să facă tot ce e mai bine într-o lume nebună) și masca de fantomă (încercând să găsească sprijin pentru misiunea lor).

Invizibilitatea persoanelor cu dizabilități, dar și a persoanelor migrante, a comunității rome, diferitele forme de alienare cărora le sunt victime, reprezintă în prezent cea mai masivă invizibilizare din viața socială. Documentarul nostru încearcă să surprindă în adâncime acest subiect.” afirmă artiștii Roxane Borgna și Laurent Rojol, regizorii filmului.

Filmul este vorbit în limba română și subtitrat în limba engleză și are o durată de 40 de minute, fiind urmat de o discuție cu echipa proiectului.

„Invizibil #portret de artivist” este comisionat de către Centrul de Proiecte și produs de Nageurs de Nuit și Asociația Solidart – Teatrul Basca.

Evenimentul cuprinde și o expoziție accesibilizată audio, curatoriată de fotografa Diana Bilec, care ne propune să descoperim în foaierul cinematogragului, portretele artiștilor care apar în documentar, dar și fotografii din proiectele Teatrului Basca, realizate împreună cu alte organizații. Pe lângă portrete și imaginile de tip poster vor fi 20 de cataloage cu 28 de imagini care surprind atmosfera comunității Basca.

Durata totală a evenimentului este de 1h 30min.

Intrarea este liberă

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


DATORIE ȘI SACRIFICIU + ECATERINA TEODOROIU / DUTY AND SACRIFICE + ECATERINA TEODOROIU Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DATORIE ȘI SACRIFICIU + ECATERINA TEODOROIU / DUTY AND SACRIFICE + ECATERINA TEODOROIU
Online
CASA DINTRE CÂMPURI / THE HOUSE AMONG THE HILLS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CASA DINTRE CÂMPURI / THE HOUSE AMONG THE HILLS
Online
SEZONUL PESCĂRUȘILOR / THE SEASON OF THE SEAGULLS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
SEZONUL PESCĂRUȘILOR / THE SEASON OF THE SEAGULLS
Online
NOI – ROMÂNII; SĂRBĂTORILE UNIRII Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
NOI – ROMÂNII; SĂRBĂTORILE UNIRII
Online
Madame Web
17:00 - Tomorrow, 22 February
Madame Web
Cinema Profesor Ioan Manole