fbpixel
Skip to main content

Sufletul pe sfoară / Soul on a string

HipTrip Travel Film Festival 2017

Sufletul pe sfoară / Soul on a string HipTrip Travel Film Festival 2017

Sufletul pe sfoară / Soul on a string

Subtitlu: Vineri, 24 noiembrie, ora 20.00, Cinemateca Eforie.

Secțiune: Focus: ASIA

*Premieră națională

După ce descoperă o relicvă în gura unei căprioare pe care o vânase, Taibei, un cowboy tibetan singuratic, se aventurează într-o călătorie mistică de-a lungul Tibetului, pentru a ajunge la muntele lui Buddha. Această călătorie nu va fi deloc ușoară, întrucât Taibei ajunge să fie însoțit de Joan, o femeie teribil de încăpățânată, și de Pu, un elf clarvăzător cam prostuț. Pe deasupra, doi frați însetați de răzbunare pleacă, la rândul lor, pe urmele lui Taibei. Sufletul pe sfoară este cel de-al doilea film în care regizorul Zhang Yang abordează subiectul culturii tibetane, după Cărările sufletului (Paths of the soul), prezentat în premieră națională anul trecut în cadrul HipTrip Travel Film Festival.


 

Titlu original: Pisheng shang de hun

Titlu engleză: Soul on a string

China, 2016

Regie: Zhang Yang

Cu: Kimba, Quni Ciren, Siano Dudiom Zahi, Solange Nima

Dramă. Durată: 142 min.

Subtitrare: română și engleză


 

Premii și festivaluri:

  • Premiul pentru cea mai bună imagine la Shanghai International Film Festival.


 

Presa internațională:

„Regizorul Zhang Yang evită tentația facilă a confruntărilor pline de energie, optând pentru un discurs alegoric, cu imagini pitorești, umor sec și plot twisturi karmice. (...) Având drept decor peisaje vaste și nelocuite care fac ca trecutul și prezentul să poată fi ușor de confundat, acest film stilizat împrumută din genul western, personajele aflându-se în conflict și cu elementul uman, și cu natura. (...) Cu toate acestea, Zhang rescrie convențiile revenge movie-ului, adăugând fiecărei lupte o dimensiune spirituală. (...) Punctul forte este imaginea lui Guo Daming, care suprinde lacurile, deșerturile și munții Tibetului cu cadre aeriene cu tonuri dramatice de roșu intens și ocru morbid" (Maggie Lee, Variety).


 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural al Fundației OVI și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

we also recommend