AUZIT vă invită la Cinema Arta pentru a asculta împreună prima premieră de teatru radiofonic din 2025. În cadrul evenimentului nu vor fi actori pe scenă, ci vocile le vor fi auzite prin difuzoare, vocile actorilor împreună cu sound design-ul formând teatrul radiofonic. Vrem să ne adunăm cu toții în sala de cinema pentru a asculta împreună noua producție AUZIT, pe numele său „heteroSălăjan”. Audiția va fi urmată de un Q&A în prezența echipei artistice.
Dramaturgia: Răzvan Omotă
Cu: Ilinca Petra Meșter, Ioan Crișan, Răzvan Omotă
Intervenții: B. R. B. ,Alexander M., Ilinca Popescu, Mara Solomon, Marius Caraiman, Mihai Andronic
Sound design: Mara Solomon
Captare sunet: Mara Cosmuța
Grafică: George Roșu
Regia: Robert Kocsis
Sinopsis:
heteroSălăjan — un text de teatru (devised) parodic despre o acțiune în definitoriu simplă, un text despre ideea de coming-out, despre vorbit în public, despre a nu te mai ascunde. Am ales să întorc paradigma și să pun în prim plan un adolescent heterosexual care încearcă să vorbească cu părinții lui despre propria sexualitate, într-un mod calm, alegând să facă acest lucru fără drame sau show, la un prânz în familie. Am pornit construcția textului de la întrebarea ,,de ce persoanele straight nu își fac coming-out-ul?’’. În timpul procesului de lucru mi-am dat seama că nu aș vrea să scriu un text dramatic cap coadă, așa mi-a venit ideea de a scrie o comedie neagră. Pe scurt, adolescentul le spune părinților că se identifică fiind heterosexual, iar aceștia nu pot accepta una ca asta, încercând să-l facă să spună că a glumit sau să paseze ,,responsabilitatea’’ de la unul la altul pentru a rezolva această ,,problemă’’.
Textul este fragmentat de șase mărturii ale unor persoane queer care au trecut prin acest proces. Intervențiile sunt alese pentru a încuraja astfel de acțiuni care nu fac altceva decât să descătușeze persoane în a-și mai performa propria existență și pentru a fi acceptate așa cum sunt de cei din jur. Am construit structura acestui text astfel, pentru a da un exemplu, cât de în dificultate sunt puse anumite persoane pentru că nu sunt ca majoritatea.
15 lei (preț întreg)
10 lei (Bilet redus elev/student)
10 lei (Bilet pensionar)