fbpixel
Skip to main content

Truth

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a IV-a

Truth Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a IV-a

TRUTH

SUA- 2015, 125 min

Regie: James Vanderbilt

Distribuţie: Cate Blanchett, Robert Redford, Dennis Quaid

Filmul urmărește povestea reală a scandalului de presă din 2004 în care a fost implicat canalul de știri CBS, în urma căruia atât prezentatorul emisiunii “60 Minutes” cât și producătorul acesteia au fost dați afară. Scandalul a implicat o serie de documente din anii ’70 care ar fi demonstrat existența unor nereguli în modul în care George W. Bush și-a îndeplinit serviciul în National Air Guard. Aceste documente s-au dovedit apoi false iar CBS a fost criticat și atacat pentru felul în care a ales să facă publice așa-zisele informații înainte de a verifica autenticitatea lor.

Este filmul de debut al regizorului Vanderbilt, o adaptare a cărții scrise de producătorul emisiunii, Mary Mapes- Truth and Duty: The Press, the President and the Privilege of Power.

---

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a IV-a, are loc între 10 și 13 decembrie 2015 la Cinema Elvire Popesco. Vezi programul complet pe eventbook.ro.

Toate filmele prezentate în festival vor fi urmate de discuţii moderate de către criticul de film şi Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalişti, regizori, producători, actori şi critici de film.

 

we also recommend

02.10.2020
Seară de scurtmetraje românești I – S'curte la SFR

Serile Filmului Românesc 2020, ediția a XI-a
Piața Unirii – Open Air, Iasi

28.09.2020
MAIS VOUS ÊTES FOUS / V-AŢI PIERDUT MINŢILE

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2020 – IN EXTERIOR
Cinema Elvire Popesco, Bucuresti

COMEDIE FANTASTICĂ / A FANTASTIC COMEDY Cinemateca Online
26.09.2020, între orele 14:00 și 24:00
COMEDIE FANTASTICĂ / A FANTASTIC COMEDY

Cinemateca Online
Online