fbpixel
Skip to main content

Chuck Norris VS Communism

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a IV-a

CHUCK NORRIS VS COMMUNISM

Marea Britanie- România- Germania - 2015, 80 min

Regie: Ilinca Călugăreanu

Distribuţie: Irina-Margareta Nistor, Ana Maria Moldovan, Dan Chiorean

Chuck Norris vs Communism a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sundance și pe cea europeană  la Festivalul de Film de la Edinburgh, și-a continuat apoi parcursul de festivaluri europene și nord-americane și a avut de curând premiera pe marile ecrane din Marea Britanie.

Filmul prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au transformat vocea unei femei într-un simbol al libertății, și care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist. Ascunsă de ochii vigilenți ai Securității, Irina Nistor a tradus peste 5,000 de filme străine în România comunistă a anilor ‘80.

„Ideea de a face acest film mi-a venit în noiembrie 2011, când filmam la European Psychoanalytic Film Festival în Londra. Asistând la un Q&A, am realizat că persoana din fața mea era Irina Nistor. A pus o întrebare și sunetul vocii ei mi-a adus în minte întreaga copilărie”- Ilinca Călugăreanu.

Prezentat prin amabilitatea HBO România.
---

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a IV-a, are loc între 10 și 13 decembrie 2015 la Cinema Elvire Popesco. Vezi programul complet pe eventbook.ro.

Toate filmele prezentate în festival vor fi urmate de discuţii moderate de către criticul de film şi Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalişti, regizori, producători, actori şi critici de film.

 

 

Chuck Norris VS Communism Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film, ediţia a IV-a

we also recommend

Poveste din Taipei CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
03.09.2020
Poveste din Taipei

CINEVARA Sezonul 2 - Trecut pentru viitor
Rezidența BRD Scena9, Bucuresti

There Is No Evil TIFF.19
04.08.2020
There Is No Evil

TIFF.19
Unirii Square Open Air, Cluj-Napoca

The Soviet Garden TIFF.19
06.08.2020
The Soviet Garden

TIFF.19
UBB

Eden TIFF.19
05.08.2020
Eden

TIFF.19
Apáczai