fbpixel

Five Nights at Freddy's

15+
Five Nights at Freddy's Dracula Times – Copiii fantastici

Five Nights at Freddy's 15+

Dracula Times – Copiii fantastici

Regia: Emma Tammi

Cu: Josh Hutcherson, Piper Rubio, Elizabeth Lail

Categoria: Mister, thriller, horror – SUA – 2023

Durata: 1h 49 min.

Audiență: N-15 | Nerecomandat sub 15 ani

Limba: engleză 

Subtitrare: română 

Preț bilet: 20 lei / 15 lei redus pentru copii sub 15 ani, studenți și pensionari


PREZENTARE:

Un Horror supranatural după un joc celebru

Five Nights at Freddy’s este un film Horror produs de Blumhouse, compania responsabilă de francize precum Insidious, Paranormal Activity, Halloween sau The Purge, dar și de filme scary cu un impact extraordinar la publicul larg, ca M3GAN sau The Black Phone, al cărui protagonist este tânarul actor american Josh Hutcherson, devenit popular mai ales datorită seriei de lungmetraje The Hunger Games.

În decursul a doar două luni de la lansare, trailer-ul FNaF, cu roboții posedați de fantomele unor copii care au murit enigmatic, a strâns peste 25 de milioane de vizualizări, ceea ce arată că publicul îl asteapta cu entuziasm. Pe de o parte, încântarea oamenilor este datorată  profesionalismului de care Blumhouse a dat deja dovadă cu fiecare producție, dar, pe de altă parte, este cauzată şi de faptul că reprezintă o primă adaptare după renumita serie de jocuri video cu acelaşi titlu.

Scott Cawthon, creatorul francizei Five Nights at Freddy’s, a lansat în 2014 un prim video game fără să-şi imagineze succesul de care se va bucura. Inițial, nu a intenționat să-i creeze o poveste, dar, datorită popularității de pe YouTube, a continuat seria. Fanii voiau să înțeleagă însă ce se întâmplă în jocuri: de ce un paznic de noapte trebuie să supravegheze niște „animatronici” și să aibă grijă să nu fie omorât de către aceştia? Toți se întrebau de ce roboții, care distrau copiii în timpul zilei şi nu puteau decât să danseze și să cânte, începeau să se miște pe cont propriu noaptea şi îl vânau pe gardian. Aceasta este premisa filmului din toamna aceasta, una supranaturală, care a atras publicul şi către jocuri, întrucât Cawthon nu a clarificat niciodată care este adevăratul fir al întâmplărilor, mereu a lăsând loc de interpretări și teorii.

Avanpremiera lui Five Nights at Freddy’s a avut loc în deschiderea Dracula Film Festival 2023, pe 25 octombrie la Brasov.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


MUNTELE ASCUNS / THE SECRET MOUNTAIN Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MUNTELE ASCUNS / THE SECRET MOUNTAIN
Online
VLAD ȚEPEȘ Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
VLAD ȚEPEȘ
Online
STARE DE FAPT / THE STATE OF THINGS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
STARE DE FAPT / THE STATE OF THINGS
Online
ALI(E)NARE / FALLING smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
ALI(E)NARE / FALLING
Online
SUPERPIETONII ZURLI
11:00 - Tomorrow, 22 February
SUPERPIETONII ZURLI
#family
CINEMA UNIREA