fbpixel
Skip to main content

THE FALL: THE WONDERFUL AND FRIGHTENING WORLD OF MARK E SMITH

DokStation 2018

THE FALL: THE WONDERFUL AND FRIGHTENING WORLD OF MARK E SMITH DokStation 2018

Un portret inedit al celei mai originale dar și celei mai subapreciate formații engleze, The Fall.
În primul documentar de televiziune realizat cu arcordul său, Mark E Smith și colaboratorii săi povestesc istoria rock’n roll a Angliei, din perspectivă proprie. Imaginile provin din ultima Peel Session înregistrată în august 2004, în studiourile BBC Maida Vale.
În film apar foști și actuali membri The Fall, precum Marc Riley, Una Baines, Steve Hanley, Ben Pritchard și Eleni Smith, dar și critici și admiratori ai trupei, ca Paul Morley, Tony Wilson, Stewart Lee, promoterul Alan Wise, managerul Buzzcocks, Richard Boon, și Franz Ferdinand.
Una din cele mai enigmatice dar și haotice trupe garage din ultimii 30 de ani, The Fall a fost înființată de poetul și războinicul Mark E Smith, la periferia scenei punk din Manchester.
Până la momentul realizării acestui documentar, în 2005, The Fall a lansat numeroase albume de studio, a concertat în toată lumea, a inspirat două piese de teatru de succes, a înregistrat de peste 20 de ori în cadrul Peel Sessions și a susținut spectacole alături de dansatorul Michael Clark, dar și performance-uri spoken word.
Toate acestea s-au întâmplat sub conducerea lui Smith, în diverse formule ale trupei, totalizând nu mai puțin de 40 de membri. The Fall nu s-au supus niciodată rigorilor modei sau tendințelor muzicale, de aceea, întrebat de ce este trupa sa favorită, John Peel a motivat: „sunt mereu diferiți, dar mereu aceiași”.

Regia: Dione Newton / Marea Britanie / 2005 / 60 min
Distribuție: Mark E. Smith, Una Baines, Spencer Birtwistle

we also recommend

09.12.2020
Despre trup și suflet


Online

05.12.2020, în intervalul 14:00-24:00
VERONICA SE ÎNTOARCE / VERONICA COMES BACK

Cinemateca Online
Online

Cinemateca itinerantă: Apa ca un bivol negru ARTA-Acasă
disponibil pentru vizionare în perioada 7-13.12
Cinemateca itinerantă: Apa ca un bivol negru

ARTA-Acasă
Online

Și viața (Et la vie) Cineclub One World Romania
disponibil pentru vizionare în perioada 04.12.20-03.01.21
Și viața (Et la vie)

Cineclub One World Romania
Online