fbpixel
Skip to main content

BLUE NOTE RECORDS: BEYOND THE NOTES

DokStation 2018

BLUE NOTE RECORDS: BEYOND THE NOTES DokStation 2018

O incursiune revelatoare, palpitantă și emoționantă în culisele Blue Note Records, casa de discuri deschizătoare de drumuri, care a promovat unii dintre cei mai buni artiști de jazz din secolele XX și XXI.
Încă din 1939, artiștii Blue Note au fost încurajați să-și depășească limitele creative, în căutarea unor forme de expresie nonconformiste. Prin intermediul sesiunilor de înregistrări recente, al imaginilor de arhivă și al dialogului cu artiști emblematici, documentarul Blue Note Records: Beyond the Notes dezvăluie ideologia din spatele celebrei case de discuri americane, a cărei moștenire are o importanță vitală în climatul politic actual.
Legendarii Herbie Hancock și Wayne Shorter vin în sprijinul generației actuale de muzicieni inovatori, precum Robert Glasper și Ambrose Akinmusire, pentru a înregistra un album all-stars. De aici, filmul face o incursiune în trecutul Blue Note Records și moștenirea lăsată de artiști precum Thelonious Monk, Bud Powell, John Coltrane, Art Blakey, Horace Silver și Miles Davis.
Documentarul Blue Note Records: Beyond the Notes își propune să transmită valorile jazz-ului, pe care casa de discuri Blue Note le promovează încă de la înființare: libertarea de expresie, egalitatea, dialogul – valori ce sunt la fel de relevante în prezent.

Regia: Sophie Huber / Elveția, SUA / 2018 / 85 min
Distribuție: John Coltrane, Miles Davis, Herbie Hancock, Norah Jones, Thelonious Monk

 

we also recommend

06.12.2020, între orele 14:00 și 24:00
INDEPENDENȚA ROMÂNIEI / THE INDEPENDENCE WAR

Cinemateca Online
Online

disponibil pentru vizionare pe 6 decembrie, în intervalul 14:00-22:00
AILO: AVENTURI ÎN LAPONIA

ELVIRE CHEZ VOUS
Online

Profu' / Teach ARTA-Acasă
disponibil pentru vizionare în perioada 30.11-06.12
Profu' / Teach

ARTA-Acasă
Online

Cinemateca itinerantă: Apa ca un bivol negru ARTA-Acasă
disponibil pentru vizionare în perioada 7-13.12
Cinemateca itinerantă: Apa ca un bivol negru

ARTA-Acasă
Online