fbpixel
Skip to main content

BIEFF 2016

BIEFF 2016 Festival Pass

BIEFF 2016

Festival Pass

BIEFF își schimbă locul în calendarul evenimentelor culturale, odată cu cea de-a 6-a ediție, care va avea loc între 14 – 20 martie 2016.

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF are ca principal centru de interes experimentul în cinema şi artă vizuală. BIEFF este primul eveniment din România dedicat filmului de avangardă, o iniţiativă necomercială şi educaţională, având ca scop susţinerea creaţiilor inovatoare şi a artiştilor cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane şi care explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic. Peter Greenaway este Preşedintele Onorific al BIEFF.

Noua ediție BIEFF invită publicul la o negociere a granițelor cinema-ului, printr-o selecție bogată în creații ce provin din zona de intersecție între cinema și artele vizuale și prin expunerea a numerosi artişti vizuali proeminenţi, ale căror lucrări sunt mai ales prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

Punctul central al acestei abordări îl constituie parteneriatele unice în Romania cu Quinzaine des Réalisateurs Cannes, Berlinale Forum Expanded, International Film Festival Rotterdam, Oberhausen International Short Film Festival, Cinedans – Dance on Screen Festival Amsterdam, care oferă cinefililor români ocazia rară de a vedea o selecție de titluri din progamele edițiilor lor cele mai recente.

Competiţia internaţională BIEFF revine și ea, sub forma a șase programe construite în jurul a șase teme menite să intrige și să aprindă imaginația publicului: Transgressive Bodies, Digital Dystopias, Journeys into Subconscious, Danger Is My Business, The Artist Is Present, Urban Rituals.

Printre evenimentele speciale se mai numără: Golden Shorts: Best Films in Major Festivals, Experimentat în România și o serie de proiecții pentru liceeni.

 

Abonamentele costă 90 de lei și sunt disponibile în exclusivitate prin Eventbook.ro, precum și la librăriile partenere: Anthony Frost, Kyralina și Hecate. Abonamentul este nominal și asigură accesul la toate proiecțiile și evenimentele BIEFF, și vine cu catalogul ediției cadou.

Puteţi afla mai multe despre eveniment pe site-ul oficial: www.bieff.ro.

Facebook: www.facebook.com/bieff.romania

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


CELEBRUL 702 /  THE FAMOUS 702 Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CELEBRUL 702 / THE FAMOUS 702
Online
Mo smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Mo
Online
RĂZBOIUL DOMNIȚELOR / THE WAR OF THE LADIES Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
RĂZBOIUL DOMNIȚELOR / THE WAR OF THE LADIES
Online
Titina Victoria pentru toți
14:00 - Sunday, 3 December
Titina
Cinema Victoria Timișoara
GATTACA
20:00 - Tomorrow, 29 November
GATTACA
Cinema Victoria Timișoara