fbpixel
Skip to main content

Băiatul văduvă

concept și regie : Eugen Jebeleanu

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
creart - Teatrelli 5, Bucuresti Tuesday, 19 October 2021 / 20:00 30 lei (+taxe)
creart - Teatrelli 5, Bucuresti Wednesday, 20 October 2021 / 20:00 30 lei (+taxe)
Băiatul văduvă concept și regie : Eugen Jebeleanu

Concept și regie: Eugen Jebeleanu

după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard

Cu: Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș, Cosmina Stratan & câinele Uber

Sound design: Ovidiu Zimcea

Traducerea: Diana Nechit & Eugen Jebeleanu

Unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai momentului, atât în plan național, cât și în plan internațional, laureat UNITER, Eugen Jebeleanu, a montat la Teatrelli prima etapă a performance-ului work in progress „Băiatul văduvă” după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, proiectul fiind realizat în parteneriat cu Institutul Francez din România.

Noua producție creart / Teatrelli aduce în prim-plan povestea tânărului Tom, al cărui parcurs pătrunde în intimitatea profundă a relațiilor interumane și a stigmatelor sociale. Între tandrețe și violență, personajele din textul lui Bouchard (ecranizat în 2013 de Xavier Dolan) jonglează între statutul de victime și călăi, mânați de dorințe înăbușite și porniri animalice.

Textul lui Michel Marc Bouchard vorbește despre doliu, despre «închisori» și secrete. Autorul spune: «înainte să învețe să iubească, homosexualii învață să mintă. Suntem niște mitomani curajoși». Tom sunt eu și sunt acei tineri homosexuali care trăiesc în frică și culpabilitate. Îmi doresc cu acest proiect să redea unghiul subiectiv al personajului central Tom, la intersecția dintre jocul realist psihologic și «distanțarea» față de narațiunea fictiunii, care să vorbească despre rănile intime și politice ale lumii în care trăim, pentru că după acestă lungă izolare, cred că teatrul poate fi și o artă a vindecării.”, mărturisește Eugen Jebeleanu

Distribuția a fost selectată în urma unui casting la care s-au înscris aproximativ 200 de actrițe și actori.

Producție realizată în parteneriat cu Institutul Francez din România, ca parte a acțiunilor prin care acesta sprijină scena artistică locală. 

Montarea spectacolului „Băiatul văduvă” va avea loc anul viitor, într-o a doua etapă de lucru. În cadrul celor 2 reprezentații (din 19 și 20 octombrie) publicul va putea viziona prima etapă a acestui performance work in progress - rezultatul a zece zile de lucru intens, urmate de trei reprezentații la finalul lunii iunie.

Fiecare reprezentație va fi urmată de un Q&A Session cu regizorul Eugen Jebeleanu și echipa artistică, având în vedere că spectacolul se joacă în cadrul Lunii Istoriei LGBTQIA+ 2021” – o inițiativă a Asociației Accept.

Octombrie este Luna Istoriei LGBTQIA+. Anul acesta se sărbătoresc 20 de ani de când persoanele LGBTQIA+ și-au câștigat dreptul de a exista și de a fi vizibile în România, odată cu abrogarea Articolului 200. Mai bine de șase decenii, relațiile între persoanele de același sex au existat în umbra arestării, anchetei, șantajului, torturii și încarcerării. Asociația Accept a pregătit cu această ocazie o serie de evenimente prin care recuperează episoade importante ale istoriei comunității LGBTQIA+, prin discuții cu activiști și persoane queer, proiecții de filme și teatru. 

----

Conform normelor în vigoare (H.C.M.B.S.U nr. 67/09.10.2021), accesul în sala de spectacole Teatrelli este permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 (generate și descărcate de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro/).

Organizatorul are obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind aplicația mobilă «Check DCC» pentru verificarea autenticității, valabilității și integrității certificatului.

Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata spectacolului rămâne obligatorie!

Organizarea și desfășurarea activității sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.