Băiatul văduvă

16+
Băiatul văduvă concept și regie : Eugen Jebeleanu

Băiatul văduvă 16+

concept și regie : Eugen Jebeleanu

„Băiatul văduvă” după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, în regia lui EUGEN JEBELEANU, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai momentului, atât în plan național, cât și în plan internațional, aduce în prim-plan povestea tânărului Tom, al cărui parcurs pătrunde în intimitatea profundă a relațiilor interumane și a stigmatelor sociale. Între tandrețe și violență, personajele din textul lui Bouchard (ecranizat în 2013 de Xavier Dolan) jonglează între statutul de victime și călăi, mânați de dorințe înăbușite și porniri animalice.

Textul lui Michel Marc Bouchard vorbește despre doliu, despre «închisori» și secrete. Autorul spune: «înainte să învețe să iubească, homosexualii învață să mintă. Suntem niște mitomani curajoși». Tom sunt eu și sunt acei tineri homosexuali care trăiesc în frică și culpabilitate. Îmi doresc cu acest proiect să redea unghiul subiectiv al personajului central Tom, la intersecția dintre jocul realist psihologic și «distanțarea» față de narațiunea fictiunii, care să vorbească despre rănile intime și politice ale lumii în care trăim, pentru că după acestă lungă izolare, cred că teatrul poate fi și o artă a vindecării.”, mărturisește Eugen Jebeleanu. 

Producția a fost prezentată în luna iunie 2021 în cadrul seriei de proiecte work in progress, însă – datorită cererii publicului – această primă etapă s-a transformat într-un spectacol finalizat, inclus în ianuarie 2022 în repertoriul Teatrelli.

Producție realizată în parteneriat cu Institutul Francez din România, ca parte a acțiunilor prin care acesta sprijină scena artistică locală. 

Concept și regie : Eugen Jebeleanu
după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard

Cu: Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș, Cosmina Stratan & câinele Uber

Sound design și music live performance: Ovidiu Zimcea

Traducerea: Diana Nechit & Eugen Jebeleanu

Distribuția a fost selectată în urma unui casting la care s-au înscris aproximativ 200 de actrițe și actori.

Durata: 80 de minute

Spectacol nerecomandat persoanelor cu alergie la fân.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

După începerea spectacolului, biletele îți pierd valabilitatea și – din respect pentru artiști – accesul nu mai este permis. Vă mulțumim pentru întelegere!

 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe