fbpixel
Skip to main content

Vânătoare de comori arhitecturale în cartierul evreiesc

Vânătoare de comori arhitecturale în cartierul evreiesc

Pe 28 iunie, într-o joi cu răcoare, avem program de descoperit, căutat, redescoperit, admirat, fotografiat micile și marile comori arhitecturale din cartierul evreiesc al Bucureștiului – sau ce a mai rămas din el.

 

Cum facem aceste descoperiri?
Printr-un joc urban tip competiție în care, intr-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii/comori arhitecturale. Și în momentul în care le găsești, să le faci o fotografie.


 

Ce sunt “comorile arhitecturale”?

Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, marchize, vile neoromânești, blocuri Art Deco și alte elemente de arhitectură.


 

Și dacă n-am cunoștințe de arhitectură? O_O

Nu-ți sunt necesare; te ajutăm noi cu un *kit de vânătoare*: hartă, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să ai:

- e echipă formată din 2 – 4 prieteni

- un aparat foto

- niște spirit de observație

- niște spirit de aventură

- încălțări comode

(Și dacă toți prietenii sunt ocupați, plecați sau pur și simplu nu au chef, e ok să te înscrii și singur.)


 

Scopul Vânătorii arhitecturale?

În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali (e ca și cum ai învăța "Salut" și "Ce mai faci?" într-o limbă străină :D ).


 

Ok. Cum particip?

Te înscrii aici, pe eventbook.ro, răspunzând la câteva întrebări și cumpărând un bilet.

Poți să-ți înscrii întreaga echipă, poți să te înscrii doar pe tine ca membru într-o echipă sau poți să te înscrii deși nu ai echipă (și o să-ți găsim noi una, sâmbătă, pe loc).


 

Există o limită de vârstă?

Nu.


 

Pot să vină și copii?

Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Menționați în momentul înscrierii (o să aveți o căsuță specială) câți copii sunt în echipă, ce vârstă au și o să găsim o soluție. :)


 

Cât costă?

35 de lei/persoană


 

La cât?

Distracția începe la 18.30 (și se termină la 21.30 cel mai târziu). Detaliile legate de ziua Vânătorii - locul de întâlnire, ora - vor fi transmise pe mail celor înscriși pe 26 iunie.


 

Alte detalii găsești pe pe www.vanatoarea-arhitecturala.ro

Te așteptăm să vânăm împreună și să descoperim comorile arhitecturale ale cartierului evreiesc! ^_^

we also recommend