Abonament Festivalul Superscrieri #9

Festivalul Superscrieri #9
Abonament Festivalul Superscrieri #9 Festivalul Superscrieri #9

Abonament Festivalul Superscrieri #9

Festivalul Superscrieri #9

Abonamentul asigură intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului de duminică 22 martie și luni 23 martie, inclusiv Gala Premiilor Superscrieri #9 (+ after party cu câștigătorii).

După 9 ani în care a creat o tradiție din susținerea jurnalismului de interes public din România, cu mai mult de 100 de autori premiați de-a lungul timpului și sute de cititori prezenți la talk-urile și evenimentele din ultimii ani, Superscrieri se întoarce într-un nou format, dar cu aceeași misiune – aceea de a crea o punte între scriitori și cititori. Alături de ei, în 2020, Festivalul Superscrieri te invită la două zile de descusut lumea în care trăim. Să căutăm răspunsuri la subiectele care ne-au măcinat conștiința colectivă în ultimul an și noi întrebări pentru a înțelege cum construim viitorul dintr-un prezent atât de neliniștit. Să le mulțumim acelora care, cu răbdare, desfac nodul realității și ni-l explică, cu cauză și efect. Să-i cunoaștem pe tinerii în care ne punem speranța lui mâine. Să știm cum putem și noi să contribuim la aceste #semnedeschimbare.

Două zile care să dea înțelesuri noi semnelor pe care „în fiecare zi” le-a lăsat peste noi.

  • ZIUA 1 FESTIVALUL SUPERSCRIERI

E însemnată de unul dintre cele mai importante filme documentare românești din 2019-2020 - „colectiv” (r. Alexander Nanau)și două evenimente dedicate Generației Z de autori, care a ieșit din adolescență cu inițiative care mișcă lucrurile în comunități din ce în ce mai mari: vernisajul expoziției lui Irisz Kovacs, fotografă de 21 de ani, câștigătoare a bursei de fotojurnalism George Poqe Popescu și „Superziceri în 2 cu Generația Z”: un talk care aduce pe scena teatrului Apollo111 patru dintre tinerii care vor da un refresh de conținut lumii în care trăim, în dialog cu oamenii care le-au insuflat nevoia de schimbare.

Demontăm stereotipurile gap-ului generațional și, pentru o seară, îl transformăm în conexiune intergenerațională, pentru un viitor mai sănătos pe care să-l trăim împreună.

PROGRAM ZIUA 1

[bar] 16:00 - 16:30: Vernisaj Irisz Kovacs, câștigătoare a bursei Poqe de fotojurnalism
Participă Irisz Kovacs, cei doi mentori din program: Andrei Pungovschi (Documentaria), Ștefan Mako (Inclusiv) și Adina Popescu

[teatru] 17:00 - 19:30: Proiecție film – „colectiv”, de Alexander Nanau și Q&A cu echipa filmului

[teatru] 20:00 – 21:30: SUPERZICERI în 2 cu GENERAȚIA Z
Feminism, drepturile omului, drepturile comunității LGBTQ, activism de mediu. Sunt teme pe care generația Z le are la suflet și pe care le transmite organizând festivaluri, ateliere, camp-uri sau campanii de comunicare care să ajungă la mulți alți tineri ca ei. La Superziceri în 2 cei care vor schimba viitorul se vor întâlni cu cei care le-au schimbat lor viitorul. Cine sunt adulții care i-au inspirat pe acești tineri să schimbe lucrurile în jurul lor? Ce poate ieși dacă ne unim forțele intergenerațional? Provocăm 8 changemakeri să se întâlnească și să lucreze împreună pentru ca problemele pe care ei vor să le rezolve să aibă mai multe șanse de a deveni relevante pentru cât mai mulți dintre noi.

Participă Luca Istodor (Super, Accept România) + Paula Dunker (performer) , Irina Novac (GirlUp Camp + Radiera) + Oana Bâzgan (deputată independentă), Teona Galgoțiu (Super, Gura Mare, One World România) + Elena Vlădăreanu (poetă, Premiile Sofia Nădejde), Marian Ignat (Greenpeace România) + Elena Calistru (Funky Citizens), moderator: Andrei Stupu

  • ZIUA 2 FESTIVALUL SUPERSCRIERI

Ce se întâmplă după o bombă în presă? Trei discuții menite să aducă claritate pe câteva dintre subiectele de interes public care au dominat ultimii ani și au mobilizat jurnaliști de la mai multe publicații pentru a elucida adevărul. Spitale în care intri cu o boală și ieși cu mai multe. Păduri cu sute de ani istorie, dar cu viitor nesigur. Un oraș care uneori pare că îți ia mai multe decât îți oferă. Cititorii au posibilitatea unui follow up live pe impactul investigațiilor despre sistemul medical din România, despre păduri și industria lemnului și o doză de realitate despre cum ne pregătim pentru Bucureștiul vulnerabil, direct de la jurnaliștii care le-au documentat, în discuții conduse de jurnaliști care mănâncă actualitatea pe pâine.

PROGRAM ZIUA 2

[teatru] 12:00 – 13:30: Ce se întâmplă în spitalele din România?
O discuție cu echipele de jurnaliști care au investigat sistemul medical românesc în ultimii ani și au scos la suprafață criza dezinfectanților diluați, despre trafic de medicamente și fraudarea asigurărilor de sănătate prin boli inventate pacienților. Participă Cătălin Tolontan (Libertatea), Mirela Neag (Libertatea), Răzvan Luțac (Libertatea), Victor Ilie (Inclusiv), moderatoare: Alice Iacobescu (EuropaFM)

[teatru] 14:00 – 15:30: Ce se întâmplă cu Bucureștiul?
În 2017, un articol despre ce s-ar întâmpla cu orașul București în caz de cutremur a zguduit opinia publică, stârnind inițiative în societatea civilă. La discuție vor participa Jo Ilie (Decât o Revistă) care a documentat materialul, Oana Racheleanu (Green Report) și reprezentantele a două inițiative civice care caută soluții pentru un București mai puțin vulnerabil: Alina Kasprovschi (Fundația Comunitară București) și Oana Neneciu (Ecopolis, inițiativa AerLive), moderatoare: Svetlana Cârstean.

[teatru] 16:00 – 17:30 – Ce se întâmplă cu pădurile?
În 2011, România te iubesc lansa un semnal de alarmă asupra defrișărilor din România. În 2015, o investigație Rise Project, Clear Cut Crimes, lua Superscrierea Anului. În 2020, o altă investigație, de data aceasta Recorder, s-a soldat cu controale silvice și demisii. Purtăm o discuție cu echipele de jurnaliști care au mers pe urmele jafului de păduri: Romana Puiuleț (RISE PROJECT), Alex Nedea (Recorder), Andrei Ciurcanu (RISE Project), moderator: Antonio Momoc (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării)

  • GALA PREMIILOR SUPERSCRIERI #9 + afterparty

Gala Premiilor Superscrieri, moderată de Amalia Enache și Tudor Mușat, aduce, pentru al nouălea an, pe scena Studio a Teatrului Național din București, câștigătorii competiției din 2019 - acei autori care ne-au ajutat să vedem sensul lucrurilor dincolo de neliniști, care au lăsat în noi #semnedecititor.Încheiem cele două zile ale Festivalului Superscrieri cu un after party la Apollo111 la care sunt invitați atât autorii, cât și cititorii de Superscrieri.

Dar înainte de Gală, te vrem și în juriu! Avem o listă cu 38 dintre cele mai bune materiale jurnalistice (scrise, video și foto) ale ultimului an ajunse în finală – îl poți vota pe cel care ți-a lăsat cele mai puternice #semnedecititor pentru premiul special al publicului – Superscrierea Cititorilor – până pe 15 martie. Vom anunța câștigătorul premiului chiar pe scena galei.

Citește materialele: ffff.ro/premiile-superscrieri/nominalizati-2019-voteaza/
Votează-ți preferatul: forms.gle/rd7WcUKFbEscCBXz5
&Ne vedem la Gală!

***

Superscrieri este un proiect al Fundației Friends For Friends (www.ffff.ro)

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

figyelmedbe ajánljuk