fbpixel
Skip to main content

Gala de deschidere TIFF.18

Premiera mondială a filmului Parking, in prezenta echipei - Proiecții speciale

Gala de deschidere TIFF.18 Premiera mondială a filmului Parking, in prezenta echipei

Categorie: Proiecții speciale

#lungmetraj

TIFF.18 se deschide cu una dintre cele maiașteptate premiere românești ale anului, cel mai nou film în regia lui Tudor Giurgiu, Parking. Filmul este inspirat de bestseller-ul scriitorului Marin-Mălaicu Hondrari, „Apropierea” și este prima producție românească filmată aproape integral într-o altă țară (Spania). Din distribuție fac parte actoris panioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Eric Frances dar și actori români – Mihai Smarandache, în rol principal, Carmen Florescu, Cristi Iacob, Ioan Coman, Emilian Oprea, Paul Cimpoieru. 

 

Cel de-al patrulea lung metraj semnat de Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet care emigrează illegal în Spania anului 2002, visând la o viață mai bună. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto și își petrece zilele ascunzându-se de autorități. Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna când o întâlnește pe Maria, chitaristă într-o trupă de jazz. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări, pe care publicul din România o va urmări, în premieră mondială, la TIFF, în prezența echipei, pe ecranul din Piața Unirii Open Air.

 

Surprizele pregătite pentru public nu se opresc aici, ca în fiecare an Gala de deschidere a TIFF va fi un spectacol de neratat.

Îți recomandăm

It Must Be Heaven / Paradisul, probabil Gala de închidere Festivalul Filmului Palestinian (FFP) 2019
24.11.2019
It Must Be Heaven / Paradisul, probabil

Gala de închidere Festivalul Filmului Palestinian (FFP) 2019
Cinema Muzeul Taranului - Studio H. Bernea