fbpixel
Skip to main content

SONAR: Reactor de reinventare a memoriei

SONAR: Reactor de reinventare a memoriei audiţie performativă şi lansare podcast

SONAR: Reactor de reinventare a memoriei

audiţie performativă şi lansare podcast

Concept și documentare: Ioana Hogman 

Performance sonor: Oana Hodade 

Cu participarea audio a artistelor și artiștilor care au lucrat la spectacolele În 4D, Provizoriu, În viitorul apropiat, Miracolul de la Cluj, 99,6%, Baladele memoriei și (In)corect,  și a celor 17 spectatoare şi spectatori care au răspuns apelului nostru. 

În 2024 împlinim 10 ani de Reactor, 10 ani de împărtășit seri alături de voi, oamenii care au călcat pragul spațiului nostru în mod repetat. Ne dorim să recuperăm istoria noastră comună, să o documentăm și să o celebrăm, iar SONAR: Reactor de reinventare a memoriei deschide seria de proiecte și evenimente dedicate aniversării noastre. 

Prin proiectul SONAR, conceput de Ioana Hogman, ne-am propus să reperăm urme lăsate de contactul cu spațiul Reactor, atât în oamenii care formează publicul nostru, cât și în artiștii care au lucrat aici, construind, astfel, o arhivă afectivă care spune povestea acestui spațiu de teatru independent şi felul în care s-a format în jurul lui o comunitate. 

În cadrul unei rezidențe de cercetare și creație, Ioana a petrecut în ultimele luni un timp consistent în conversație cu oameni din public și artiști care au luat parte la procesele și reprezentațiile a celor șapte spectacole selectate din repertoriul Reactor aferent perioadei 2014-2020. În contextul orelor petrecute împreună, prin lansarea unor întrebări și teme legate de aceste spectacole, Ioana a căutat puncte de intersecție, disonanțe şi manifestări ale reciprocităţii în comunicarea care are loc prin actul performativ. Aceste întâlniri înregistrate au fost transpuse în 7 episoade de podcast. 

Pe 24 noiembrie, la Reactor, marcăm lansarea acestui podcast printr-un eveniment special, o  audiție performativă în care veți putea asculta fragmente din cele 7 episoade şi referinţe din procesul de cercetare, însoțite de atmosfera sonoră creată live de Oana Hodade.

Episoadele se pot asculta online începând cu data de 25 noiembrie pe YouTube și Soundcloud, unde vom lansa săptămânal câte un nou episod, în fiecare sâmbătă.

Ne veți putea urmări și la Radio Cluj în fiecare miercuri, începând cu 29 noiembrie de la ora 20:10, în cadrul emisiunii Serile Radio Cluj, prezentate de Doina Borgovan, pe frecvențele 95,6 FM (Cluj) și 95,4 FM (Alba și Sibiu) sau online aici:  http://www.radiocluj.ro/asculta-live

Intrarea liberă, pe baza achiziționării unui bilet cu valoare 0.

Eveniment în cadrul proiectului „Memorii personale. Memorii colective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Utoya: 22 Iulie / Utøya 22. Juli smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Utoya: 22 Iulie / Utøya 22. Juli
Online
PAS ÎN DOI / PASO DOBLE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
PAS ÎN DOI / PASO DOBLE
Online
Carnet de 5 Bilete Cinema ARTA
Valabil 2 luni de la data achiziționării
Carnet de 5 Bilete Cinema ARTA
ARTA Cinema Cluj
L'OMBRA DI CARAVAGGIO
18:00 - Thursday, 7 December
L'OMBRA DI CARAVAGGIO
Cinema Elvire Popesco
MRS. BUICĂ Q&A cu echipa
19:00 - Sunday, 10 December
MRS. BUICĂ
Cinemateca Eforie