fbpixel
Skip to main content

Scurtmetraje românești | Ia publicul din scurt! 2

Scurtmetraje românești | Ia publicul din scurt! 2 SERILE FILMULUI ROMÂNESC (SFR), ediția a 12-a

Scurtmetraje românești | Ia publicul din scurt! 2

SERILE FILMULUI ROMÂNESC (SFR), ediția a 12-a

Cerbul a trecut prin fața mea (2020)

Regizor: Vlad Petri

Durată: 27 de minute

Gen: Documentar

Sinopsis: În timpul perioadei de izolare, bunica din partea tatălui, în vârstă de 90 de ani, a murit. Căutând prin arhivele personale, am găsit o înregistrare audio cu ea și câteva albume cu fotografii. Acest film, compus în întregime din fotografii, prezintă o parte a poveștii ei de viață, reflectată în contextul evenimentelor socio-politice prin care a trecut România în secolul XX.

 

31 de ore (2021)

Regizor: Claudiu Mitcu

Durată: 21 de minute

Distribuție: Alexandru Potocean, Vlad Ivanov, Ioana Flora, Mihai Calotă, Dana Rogoz, Ilinca Sava, Marc Anger, Florentina Năstare

Sinopsis: Ștefan este un chirurg suprasolicitat, care abia a ieșit dintr-o tură de 31 de ore. Există un caz de ultim moment și el este singurul chirurg disponibil și intră pentru o ultimă intervenție înainte de a pleca acasă. Lucrurile nu merg așa cum și-a planificat și pacientul moare pe masa de operații. 

Acum începe o sagă de întrebări deontologice, în care sistemul de sănătate românesc corupt este sub un control atent.

 

Interfon 15 (2021)

Regizor: Andrei Epure

Durată: 22 de minute

Distribuție: Cosmina Stratan, Mihaela Sîrbu, Marius Ghica, Otilia Panainte, Ozana Oancea, Ioana Mateescu, Liviu Pintileasa, Mara Luca, Ștefan Mureșeanu, Mihai Ghiță

Sinopsis: Mai mulți rezidenți descoperă o femeie inconștientă aflată în fața blocului. Chiar dacă locuiește la etajul trei, nimeni nu-i știe numele. În așteptarea salvării, vecinii reflectă asupra vieții ei și a vieții lor.

 

Mens Sana (2018)

Regizor: Carina Gabriela Dașoveanu

Durată: 6 minute

Distribuție: Mariana Oprea

Sinopsis: Mens Sana este un scurtmetraj care aduce în prim plan povestea Marianei Oprea, una din supraviețuitoarele incendiului de la Colectiv. Fata este filmată în tăcere, în intimitatea apartamentului sau în căldura apei din cada de la baie, cu rănile la vedere, în timp ce pe coloana sonoră auzim fragmente din apeluri la 112 din acea noapte teribilă. Scurtmetrajul este dureros, prezentând realitatea pe care au trăit-o victimele incendiului.

 

Taxi de Niro 2 (2021)

Regizor: Ionuț Lucian Rusu

Durată: 29 de minute

Actor în rol principal: Adrian Cucu

Sinopsis: Taxi de Niro e condus de un șofer foarte sociabil care se folosește de această meserie pentru a-și găsi parteneri de dialog și pentru a învăța lecții de viață. Reușește să își îndeplinească scopurile? Rămâne să aflăm.

 

Borcane pline cu orice / Jars Filled With Everything (2021)

Regizor: Cătălina Simion- Călin

Durata: 22 minute

Distribuție: Doru Cătănescu, Alexa Istrate, Traian Leahu, Mihaela Stiopol

Sinopsis:  Nelu, un om de afaceri local din Muscel, speră să-și dezvolte afacerea „Jars Filled With Everything” prin participarea ca reprezentant la un Congres din Italia. Dar calcul de acasă nu se potrivește cu cel din târg.

 

Track One (2020)

Regizor: Dan Tudor

Durată: 9 minute

Gen: Dramă

Distribuție: Adela Popescu, Afrodita Androne, Pavel Bârsan, Florin Dobre

Sinopsis: Track One reprezintă filmul de debut al lui Dan Tudor în calitate de regizor de film. Pentru a pune în scenă acest scurtmetraj care este ca un vis devenit realitate, Alex, personajul principal, experimentează lumea filmului utilizând Ghidul pentru începători. Cât de departe poate ajunge Alex? Ce resurse va folosi pentru a face acest film? Care este tendința de a fuziona povestea sa de viața cu povestea filmului? Asta este ce trebuie să descopere Alex.

Producția a obţinut premiul pentru „Best Dark Comedy Short” la Festivalul Indie Short Fest.

 

White (2020)

Regizor: Dan Tudor

Durată: 22 de minute

Gen: Dramă

Distribuție: Dan Tudor, Ada Navrot, Orodel Olaru, Adela Popescu, Vlad Vîlciu, Oana Drăghici, Marius Furtună, Teodor Dincă, Iulia Neacșu

Sinopsis: White a obţinut 4 premii la Festivalul Indie Short Fest: Best Film Noir Short, Best Actor: Dan Tudor, Outstanding Achievement Award (Director-Male) Dan Tudor, Outstanding Achievement Award (original screenplay).

 

Casa cu un om (2021) - Premieră mondială

Regizor: Dan Tudor

Distribuție: Virgil Ogășanu, Dan Tudor, Tudorel FIlimon, Ana Maria Lazăr, Mihai Ogășanu, Pavel Bârsan, Alexandru Constantin, Vlad Vîlciu, Adriana Guluțanu, Luana Lute, Ionuț Gurgu.

Sinopsis: Un scriitor și o profesoară de literatură, soț și soție, sunt în căutarea casei ideale. Însoțiți de reprezentanții agenției imobiliare, cu banii lichizi în geantă, pornesc într-o aventură stranie, absurdă și periculoasă. Totul scapă de sub control, pas cu pas, comic, cinic și ilogic!

Invitați: Vlad Ivanov, Dan Tudor

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


100 DE LEI / THE HUNDRED LEI BILL Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
100 DE LEI / THE HUNDRED LEI BILL
Online
PORȚILE ALBASTRE ALE ORAȘULUI / THE BLUE GATES OF THE CITY Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PORȚILE ALBASTRE ALE ORAȘULUI / THE BLUE GATES OF THE CITY
Online
MOARA LUI CĂLIFAR / CALIPHAR’S MILL Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
MOARA LUI CĂLIFAR / CALIPHAR’S MILL
Online