fbpixel
Skip to main content

Războiul Regelui

Turneu Național

Războiul Regelui Turneu Național

#documentary

"Războiul Regelui” este ultima din marile poveşti nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvăluită de ultimul şef de stat din acele vremuri, rămas în viaţă – Majestatea Sa Regele Mihai I al României.  „Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.“  


Povestea deciziei unui Rege care într-un punct critic în al Doilea Război Mondial a renunţat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliaţi şi a grăbit sfârşitul războiului cu aproape 6 luni. Este o poveste a intrigilor de palat şi o poveste a decepţiilor. De la Palatul Buckingham spre Bucureşti, de la Moscova spre Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, şantaj sub ameninţarea pistolului. Şi curajul unui tânăr Rege ce a îndrăznit.

 

Pentru pasionați și cunoscători de istorie, am pus la cale un eveniment deosebit, care va lua la pas toată țara: un turneu național al filmelor Maria – Inima României și Războiul Regelui.

 

Turneul ajunge cu proiecția filmului Războiul Regelui la Pitești. Tot ce ai de făcut este să-ți rezervi biletul gratuit și să te bucuri alături de noi de un documentar impresionant, care aduce împreună personalități magnetice, emblematice, îndrăgostite de aceeași țară.


we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
UN SURÂS ÎN PLINĂ VARĂ

Cinemateca Online
Online

Imaculat Proiecție specială în prezența echipei
08.07.2022
Imaculat

Proiecție specială în prezența echipei
Centrul Cultural Reduta Brașov