FELIX ȘI OTILIA / FELIX AND OTILIA

RO EN
FELIX ȘI OTILIA / FELIX AND OTILIA Cinemateca Online

FELIX ȘI OTILIA / FELIX AND OTILIA

Cinemateca Online
RO EN

România / 1972 / 148’ / color / Dramă / AG / Versiune digitalizată de Arhiva Națională de Filme  

Regia: Iulian Mihu

Scenariul: Ioan Grigorescu, ecranizare după romanul ”Enigma Otiliei” de George Călinescu

Cu: Radu Boruzescu, Julietta Szönyi, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi, Elena Dacian, Clody Berthola, Violeta Andrei, Ovidiu Schumacher, Eliza Petrăchescu, Şerban Sturza, Herman Chrodower, Arpad Kemeny

Produs de: Casa de filme 1 

Venit în Bucureşti pentru a studia medicina, tânărul Felix este găzduit în casa unchiului său Costache, un bătrân bogat şi avar. Aici se îndrăgosteşte de Otilia, nepoata orfană a bătrânului, la a cărei iubire aspiră şi moşierul Pascalopol, un bărbat matur şi sensibil. Absorbiţi de idila lor, Felix şi Otilia asistă neputincioşi la lupta rudelor lui Costache pentru averea acestuia. În cele din urmă bătrânul moare, prădat de bani de către Stănică, soţul Olimpiei, fiica sa cea mare. Deşi este cerută în căsătorie de Felix, rămasă fără mijloace du subzistenţă, Otilia pleacă cu Pascalopol renunţând la puritatea unei iubiri sincere în favoarea unui trai asigurat.

Filmul a avut premiera în România în 20 martie 1972. A primit Premiile pentru regie, scenariu, imagine (Alexandru Întorsureanu și Gheorghe Fischer), interpretare masculină (Gheorghe Dinică), decoruri (Radu Boruzescu și Liviu Popa) și montaj (Lucia Anton) în cadrul Premiilor ACIN din 1972. A primit ”Premio de selezione” (ex-aequo ) la Festivalul de Film de la Veneția în 1972, Premiul de excelență pentru sistemul ”Graphys color” creat de operatorii Alexandru Întorsureanu și Gheorghe Fischer, la concursul UNIATEC de la Salerno, în 1974.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
RO EN
Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe