EASTERN FRONT

EASTERN FRONT One World Romania, ediția a 16-a

EASTERN FRONT

One World Romania, ediția a 16-a - OLD SCARS, NEW BRUISES / RĂNI NOI, CICATRICI VECHI

Section: OLD SCARS, NEW BRUISES / RĂNI NOI, CICATRICI VECHI

Regie: Vitaly Mansky – SUA, Ucraina, Letonia, Cehia – 2023 – 97 min

Sinopsis:

Două priviri regizorale se intersectează în Eastern Front: cea a lui Vitali Mansky, cunoscut documentarist al spațiului ex-sovietic, și cea a lui Yevhen Titarenko, voluntar înrolat în lupta de eliberare a teritoriului ucrainean. Între ele, filmul scrie cronica frământată a primelor luni de război, tranzitând dinspre imersiune către detașare pentru a încerca să confere o imagine atrocității. Într-o secvență halucinantă, câțiva soldați parcurg un peisaj postapocaliptic în care o cireadă de vaci e lăsată să moară în noroiul câmpului: cu un amestec de oroare și scepticism, oamenii iau notă de priveliștea teribilă, apoi merg mai departe: „asta-i viața...”. O realitate dură se afirmă în Eastern Front cadru cu cadru, pe măsură ce protagoniștii ajung tot mai aproape de ploaia de obuze: cu cinism și autoironie înaintează către linia de apărare inamică, lăsându-ne pe noi, spectatorii, să înțelegem care mai e treaba cu normalitatea – dar și cu umanitatea – în acest război.

Directed by: Vitaly Mansky – USA, Ukraine, Latvia, Czech Republic – 2023 – 97 min

Synopsis:

Two directorial gazes intersect in “Eastern Front”: that of Vitali Mansky, a well-known documentarian of the former Soviet space, and that of Yevhen Titarenko, a volunteer enrolled in the fight for the liberation of the Ukrainian territory. In between, the film writes the turbulent chronicle of the first months of war, moving from immersion to detachment in the attempt to convey an image of atrocity. In a surreal sequence, a few soldiers walk through a post-apocalyptic landscape, where a herd of cows is left to die in the muddy fields: with a mixture of horros and skepticism, the people take note of the appaling sight and then move on: “That’s life...” A harsh reality asserts itself in “Eastern Front” shot by shot, as the protagonists approach the artillery barrage: they advance towards the enemy defense line with cynicism self-deprecating humour, leaving us, the viewers, to figure out what normality – as well as humanity - are all about in this war.

Biletele sunt valabile doar la data și ora inscripționate pe acestea. Rezervările facute prin abonamentele generale și de 5 intrări sunt valabile cu cel târziu 5 minute înainte de începerea filmului. Accesul spectatorilor în cinema după ora începerii filmului, așa cum este inscripționată pe bilet, nu este posibil.

Pentru accesul persoanelor cu dizabilități și al copiilor sub 12 ani, puteți solicita un bilet cu valoare 0 trimițând un email cu un document justificativ atașat către office@eventbook.ro cu minim 24h înainte de proiecția filmului.

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


GLISSANDO Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
GLISSANDO
Online
BULETIN DE BUCUREȘTI / BUCHAREST ID Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
BULETIN DE BUCUREȘTI / BUCHAREST ID
Online