O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER

română sub EN
O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER Cinemateca Online

O VARĂ DE NEUITAT / AN UNFORGETTABLE SUMMER

Cinemateca Online
română sub EN

România-Franța / 1995 / 82’ / color / Dramă / Sub: EN / AP-12 / Versiune digitalizată de Arhiva Națională de Filme

 

Regia: Lucian Pintilie

 

Scenariul: Lucian Pintilie, adaptare după capitolul ”Salata” din romanul ”Cronică de familie” de Petru Dumitriu

 

Cu: Kristin Scott Thomas, Claudiu Bleonţ, Răzvan Vasilescu, Olga Tudorache, Marcel Iureş, George Constantin, Ioan Gyuri Pascu, Tamara Creţulescu, Dragoş Pâslaru, Dorina Lazăr, Florin Călinescu, Emilia Popescu

 

Produs de: Filmex, Studioul Ministerului Culturii România, MK2 Production, Cinema La Sept, Canal Plus, Ministerul Culturii și Francofoniei Franța

 

Pentru a-şi feri soţia (Kristin Scott Thomas) de avansurile superiorului său, un colonel înfumurat, căpitanul Dimitriu (Claudiu Bleonț) cere să fie mutat în altă garnizoană. Este trimis la o unitate de graniţă din Cadrilater, provincie anexată de România de la Bulgaria în urma războiului din 1913. Când contrabandiştii macedoneni îi ucid din grăniceri, Dimitriu ia ostatici nişte ţărani bulgari. Dar soţia lui îi tratează cu omenie, iar aceştia o iniţiază în cultivarea legumelor. Ordinul de a împuşca ostaticii declanşează o dramă în familia căpitanului. Cum el refuză să-l îndeplinească, este înlocuit şi silit să părăsească garnizoana în timp ce ţăranii sunt ucişi.

 

Filmul a avut premiera în România în data de 21 aprilie 1995 și a fost selectat în Compeția Oficială a Festivalului de Film de la Cannes din 1994.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
română sub EN
Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe