MOROMEȚII / MOROMETE FAMILY

RO EN
MOROMEȚII / MOROMETE FAMILY Cinemateca Online

MOROMEȚII / MOROMETE FAMILY

Cinemateca Online
RO EN

România / 1987 / 142’ / a/n / Dramă / Sub: EN / AG

 

Regia: Stere Gulea

Scenariul: Stere Gulea, adaptare după romanul cu același nume de Marin Preda

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vişan, Petre Gheorghiu, Mitică Popescu, Florin Zamfirescu, Emilia Popescu, Teodora Mareş, Radu Amzulescu, Constantin Chiriac, Ionel Mihăilescu, Dan Bădărău, Ilie Gheorghe, Cornel Popescu

Produs de: Casa de filme 3

Ecranizare fidelă a romanului lui Marin Preda, constituindu-se într-o frescă a satului românesc de la sfârşitul anilor '30, filmul descrie eforturile ţăranului Ilie Moromete în încercarea disperată de a păstra unitatea familiei şi a nu-şi înstrăina pământul. Zadarnic însă: părăsit de fiii săi din prima căsătorie care pleacă la oraş cu turma de oi, el este nevoit să vândă o parte din pământ pentru a putea plăti taxele la stat şi a supravieţui împreună cu actuala soţie şi ceilalţi trei copii.

Filmul a avut premiera în România în data de 28 septembrie 1987. În 1988, a primit Premiul pentru interpretare masculină (Victor Rebengiuc) la Festivalul de Film de la San Remo și Premiul III (Ciorchinele de bronz) și Premiul pentru interpretare masculină (Victor Rebengiuc) la Festivalul de Film de la Santarem (Portugalia). Este unul din cele mai cunoscute filme produse înainte de 1989. În 2018 a fost lansat filmul Moromeții 2, o continuare a ecranizării din 1987, realizat de același regizor.

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
RO EN
Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend