fbpixel
Skip to main content

Moromeții 2

Premieră Timișoara

Moromeții 2 Premieră Timișoara

„Va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a țăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experiențe sociale dezastruoase.” (Horațiu Mălăele)

 

Pe 12 noiembrie Moromeții 2 ajunge în premieră la Timișoara, la Filarmonica Banatul, unde vor avea loc două proiecții consecutive, în prezența actorilor și echipei. 

 

Regie: Stere Gulea

Imagine: Vivi Drăgan Vasile

În rolurile principale: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina

Cu: Răzvan Vasilescu, Gheorghe Visu, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, George Mihăiță, Ioana Bugarin, Paul Ipate, Vlad Logigan, Cuzin Toma, Marian Râlea, Dorina Chiriac, Liviu Pintileasa și participarea extraordinară a lui Ion Caramitru.

Montaj: Dana Bunescu, Alexandra Gulea

Muzica: Vasile Șirli

Scenografie: Cristian Niculescu

Costume: Dana Păpăruz

Producție: Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu

 

Sinopsis: Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

we also recommend

disponibil până la 31.03, 72h de la achiziționarea biletului
GLISSANDO

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.03, 72h de la achiziționarea biletului
PLECAREA VLAȘINILOR / THE VLASHINS LEAVE

Cinemateca Online
Online

Răscoala Cinemateca Online
disponibil până la 31.03, 72h de la achiziționarea biletului
Răscoala

Cinemateca Online
Online

Wood / Lemn ARTA-Acasă: Voci Feminine
disponibil pentru vizionare pe 27 martie, în intervalul 19:00-23:59
Wood / Lemn

ARTA-Acasă: Voci Feminine
Online