fbpixel
Skip to main content

În coardă / Encordés

HipTrip Travel Film Festival 2017

În coardă / Encordés HipTrip Travel Film Festival 2017

În coardă / Encordés

Sambata, 25 noiembrie, ora 18.00, Cinemateca Eforie.

Secțiune: Exploratorii

*Premieră națională

* Proiecția va avea loc în prezența regizorului Frédéric Favre


 

Timp de un an și jumătate, cineastul Frédéric Favre urmărește drumul parcurs de trei schiori în pregătirea lor pentru Patrouille des Glaciers, o cursă de ski extrem de dificilă ce se desfășoară în Alpii Elvețieni. Florence vrea să participe în memoria tatălui său, dar nu este obișnuită cu lucrul în echipă. Guillaume este o persoană foarte competitivă și încearcă să găsească echilibrul între familie, muncă și pasiunea pentru munte. Antoine a ieșit recent dintr-un program de dezintoxicare și vrea să demonstreze că poate fi un om de bază în cadrul societății. O explorare intimă a motivațiilor celor trei protagoniști și a felului în care îi transformă această aventură.


 

Titlu original: Encordés

Titlu engleză: Roped up

Elveția, 2017

Regie: Frédéric Favre

Documentar. Durată: 106 min

Subtitrare: română, engleză


 

Premii și festivaluri:

  • Visions du Réel (Nyon, Elveția), secțiunea Grand Angle

  • Competiția principală DOK.fest München


 

Presa internațională:

„Un film maiestuos și misterios (...) Performanța regizorală rezidă în a transcrie în imagini decorul alpin magnific, dar mai ales peisajele mentale tainice ale protagoniștilor (angoasele lor, obiectivele lor personale), care devin personaje în sine" (Georgia Del Don, cineuropa.org).

„Sincer și tușant" (Sarah Wicky, Le Nouveliste).
 

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural al Fundației OVI și co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

we also recommend