fbpixel

Francofonia, de Aleksandr Sokurov

Francofonia, de Aleksandr Sokurov BIEFF 2016

Francofonia, de Aleksandr Sokurov

BIEFF 2016

Francofonia, de Aleksandr Sokurov, Cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, are avanpremiera în România în deschiderea celei de-a 6-a ediții a Festivalului Internațional de Film Experimenal BIEFF, care va avea loc între 14 – 20 martie 2016. Autorul capodoperelor Faust, câștigătorul Leului de Aur la Veneția, care a închis ediția din 2011 a BIEFF, și Arca rusească, se întoarce la București cu povestea captivantă a muzeului Louvre în timpul ocupației naziste a Franței, care îi va fascina pe spectatori luni, 14 martie, de la 20.00, la CinemaPRO.

Începând cu 4 martie, biletele la gala de deschidere BIEFF pot fi achiziționate online în avans la prețul de 15 lei, prin Eventbook.ro. În ziua proiecției și la intrare biletul costă 20 lei.

Regizorul rus Aleksandr Sokurov, una dintre referinţele în cinema-ul contemporan de avangardă, ne prezintă relația neașteptată dintre Jacques Jaujard, directorul Muzeelor Naționale din Franța din timpul celui de-al doilea Război Mondial și Contele Franziskus Wolff Metternich, reprezentantul artistic al celui de-al Treilea Reich, cei doi colaborând pentru a proteja și păstra valoarea inestimabilă a Muzeului Luvru. El explorează relația dintre artă și putere și se întreabă ce ne spune arta despre noi înșine, chiar în mijlocul unuia dintre cele mai devastatoare conflicte cu care s-a confruntat omenirea.

Cu acest film sofisticat, complex și pe de-a-ntregul captivant, Aleksandr Sokurov aruncă o nouă privire visătoare asupra muzeului și realizează un film poetic în proză sau un tablou-instalație animat, în care îmbină cadre din jurnale de știri cu imagini stranii de deasupra străzilor Parisului contemporan și scene fantastice dramatizate. La treisprezece ani de la Arca rusească – binecunoscutul film construit dintr-un singur plan-secvență, o călătorie prin Muzeul Hermitage din St. Petersburg – Sokurov ajunge acum la Muzeul Luvru din Paris. Francofonia prezintă numeroase încercări de definire a culturii franceze și europeane și a rolului muzeului de a conserva arta și de a oferi o înțelegere a ceea ce înseamnă să fii om. (Peter Bradshaw, The Guardian)

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


FALEZE DE NISIP / SAND CLIFFS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
FALEZE DE NISIP / SAND CLIFFS
Online
AMINTIRI DIN COPILĂRIE / RECOLLECTIONS FROM CHILDHOOD
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
AMINTIRI DIN COPILĂRIE / RECOLLECTIONS FROM CHILDHOOD
Online
O LUMINĂ LA ETAJUL ZECE / A LIGHT ON THE TENTH FLOOR Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
O LUMINĂ LA ETAJUL ZECE / A LIGHT ON THE TENTH FLOOR
Online
PREA MIC PENTRU UN RĂZBOI ATÂT DE MARE / TOO LITTLE FOR SUCH A BIG WAR Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
PREA MIC PENTRU UN RĂZBOI ATÂT DE MARE / TOO LITTLE FOR SUCH A BIG WAR
Online
WARBOY I Curtea de Argeș
18:00 - Friday, 1 March
WARBOY I Curtea de Argeș
Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu