Scurtmetraj (premieră): Nu uita de dreptul tău! (România, 25 min.)
Regia: Laura Georgescu Baron, Cătălin Neamțu
cu Tache Florescu, Nicoleta Marica, Gavril Pătru, Cabral Ibacka, Elvira Deatcu, Cosmin Natanticu
Sinopsis: Elena, o tânără născută și crescută la țară, cu o educație „primară”, încercă să găsească o posibilitate de a-și depăși condiția. Pleacă la București și dă examen la Facultatea de Jurnalism, unde este admisă. Însă ea se află în continuare sub stricta supraveghere a mamei, care o verifică telefonic în fiecare zi, „agresând-o” cu sfaturi mai mult sau mai puțin utile. Elena realizează că singura sa șansă de a termina facultatea într-un oraș așa de mare și de a se desprinde de locul natal este aceea de a-și mai lua un job. I se ivește o oportunitate și acceptă o colaborare care să îi aducă un plus financiar. Din păcate, noul job o pune pe Elena în fața unor situații delicate. Ea realizează ce compromisuri fac oamenii pentru obținerea unui post și a unei poziții într-o societate viciată/coruptă.
Scurtmetraj selecționat în secțiunea Zilele Filmului Românesc a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2024.
Lungmetraj (premieră): Noaptea ursului (România, 77 min.)
Regia: Paul Răzvan Macovei
cu Gabriel Huian, Alexandru Voicu, Vlad Bălan
Sinopsis: Portret al unei generații derutate și deziluzionate, filmul urmărește evenimentele prin care trec trei tineri de 17 ani într-o noapte de vară. Fiecare băiat are propriile drame: Eric are un frate nebun care îl bate, mama lui Anghel s-a sinucis și sora lui și tatăl său au o relație neortodoxă, iar mama lui Geo este alcoolică și se teme să nu îmbătrânească. Niciunul dintre cei trei băieți nu înțelege motivul pentru care sunt prieteni, dar tot își petrec timpul împreună. Luptele lor, adesea absurde, sunt mediate de apariția ironică în viața lor a unui ursuleț de pluș, găsit de Eric într-un coș de gunoi. Structura filmului este unică, întrucât cele trei personaje principale, pe lângă dialogul dintre ele, au o serie de monologuri deschise cu publicul, prezentate prin animații. Universul animațiilor, în care oamenii sunt reprezentați de ursuleți, este foarte jucăuș și drăguț, în antiteză cu asprimea monologurilor băieților. În încercarea lor de a scăpa de problemele casnice, tinerii ajung într-o situație dezastruoasă. Din fericire, ei învață că prin prietenie și optimism, înfruntându-și problemele, pot depăși orice situație dificilă.
Lungmetraj selecționat la South East European Film Festival Los Angeles, Nice International Film Festival și Rome Film Fest International.