PETITE NATURE / UN COPIL SENSIBIL

FR RO
PETITE NATURE / UN COPIL SENSIBIL FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - COMPETIȚIA LUNGMETRAJ

PETITE NATURE / UN COPIL SENSIBIL

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - COMPETIȚIA LUNGMETRAJ
FR RO

Regie: Samuel Theis

Cu: Antoine Reinartz, Melissa Olexa, Aliocha Reinert

Dramă, Comedie – Franța – 2021 – 1h33 

Secţiune: Competiţia Tinere Talente -  Lungmetraj

Sinopsis:

Johnny, în vârstă de zece ani, iese în evidență în cartierul dur în care locuiește: este sensibil, inteligent și are interese mult peste vârsta sa. El observă cu curiozitate viața amoroasă tumultoasă a tinerei sale mame. Când un nou profesor, proaspăt venit din marele oraș, preia clasa lui Johnny, lucrurile încep să se schimbe. Domnul Adamski crede în Johnny și vrea să-i deschidă calea către o lume nouă.

Festivaluri și premii: În selecția oficială Semaine Internationale de la Critique, Cannes 2021; Nominalizare la Premiile César 2023; Marele Premiu și Premiul criticii la Taipei FF 2022; Premiul pentru cel mai bun film și Premiul pentru cel mai bun actor la Thessaloniki FF 2021.

Samuel Theis

Născut în 1978, Samuel Theis a studiat arta dramatică la École Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre din Lyon. S-a alăturat apoi atelierului de scenarii de la La Fémis înainte de a realiza primul său lungmetraj, Party Girl, inspirat de viața mamei sale - în care, la granița dintre documentar și ficțiune, membrii familiei sale își joacă propriile roluri. Filmul, regizat împreună cu Marie Amachoukeli și Claire Burger, a deschis selecția Un Certain Regard la Cannes în 2014 și a câștigat Camera d'Or. Petite Nature este cel de-al doilea lungmetraj al său.

Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Danger Zone TIFF.23
19:30 - Today, 18 June
Danger Zone
Cinema ARTA Cluj
The Other Son TIFF.23
12:30 - Tomorrow, 19 June
The Other Son
Cinema Victoria
Passion TIFF.23
10:45 - Sunday, 23 June
Passion
Cercul Militar
The Dreamer TIFF.23
19:30 - Today, 18 June
The Dreamer
Cinema Victoria
Repeated Wedding TIFF.23
17:00 - Saturday, 22 June
Repeated Wedding
Cinema ARTA Cluj