fbpixel
Skip to main content

LA NUIT DU 12 / NOAPTEA DE 12

LA NUIT DU 12 / NOAPTEA DE 12 FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ LA IAȘI

LA NUIT DU 12 / NOAPTEA DE 12

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ LA IAȘI - PANORAMA

Regie: Dominik Moll

Cu: Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Théo Cholbi 

Thriller, Polițist - Franța, Belgia - 2022 - 1h55

Secțiune: Panorama Filmelor Anului

Sinopsis:

Mai devreme sau mai târziu, fiecare anchetator se confruntă cu o crimă nerezolvată, care îl bântuie. Pentru Yohan, care tocmai a fost numit detectiv șef în cadrul Brigăzii de Criminalistică din Grenoble, crima Clarei este un astfel de caz. Alături de echipa sa, el investighează viața și relațiile victimei, iar ceea ce începe ca o anchetă amănunțită se transformă rapid într-o obsesie. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima a avut loc în noaptea de 12.
 

Festivaluri și premii: Câștigător al secțiunilor Cel mai Bun Film și Cel mai Bun Scenariu la Premiile Lumière (2023), premii pentru: Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor, Cel mai Bun Actor în rol secundar (Bouli Lanners), Meilleur Espoir Masculin (Bastien Bouillon), Cel mai Bun Scenariu Adaptat, Cel mai Bun Sunet la Premiile César, filmul a avut premiera la Cannes 2022.

Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend