TALK : CARE ESTE VIITORUL SĂLILOR NOASTRE DE CINEMA?

TALK : CARE ESTE VIITORUL SĂLILOR NOASTRE DE CINEMA? FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - ÎN PARTENERIAT CU FILMS IN FRAME

TALK : CARE ESTE VIITORUL SĂLILOR NOASTRE DE CINEMA?

FESTIVALUL FILMULUI FRANCEZ 2023 - ÎN PARTENERIAT CU FILMS IN FRAME

Discuția va fi purtată în limba engleză. 

Pentru cea de-a 27-a ediție, Festivalul Filmului Francez își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă. În parteneriat cu revista Films in Frame și în strânsă legătură cu tema ediției din acest an, Cinéma, mon amour / Cinemaul, dragostea mea, festivalul găzduiește o dezbatere despre viitorul cinematografelor din România.

Prima parte a acestui eveniment este dedicată examinării rolului decisiv al cinematografelor în lanțul de producție cinematografică. Care este situația actuală? De ce în prezent există atât de puține săli de cinema și în ce fel afectează această lipsă întreaga industrie de film autohtonă? Cum sunt produse și distribuite filmele în acest context? Punctele de vedere ale cineaștilor, producătorilor, distribuitorilor și profesioniștilor din domeniul exploatării. La discuție vor participa Antoine Bagnaninchi (distribuitor, Independența Film), Ștefan Bradea (distribuitor, Bad Unicorn), Ioana Florescu (coordonatoarea cinematografului Elvire Popesco din București), Cristian Mungiu (regizor, producător de film), Gabriela Suciu (producătoare de film).

A doua parte propune studii de caz ale unor inițiative promițătoare din domeniul exploatării cinematografice. Ioana Dragomirescu, coordonatoarea cinematografului Victoria, ne va vorbi despre renovarea și reactivarea cinematografelor istorice din Timișoara, urmată de punctul de vedere al unui expert francez, Luigi Magri de la prestigioasa școală de film La Fémis, asupra situației cinematografelor din Franța. 

În ultima parte, propunem o discuție despre viitorul cinematografelor din România. Cum putem revitaliza cinematografele, ce putem face pentru a crește numărul sălilor de cinema? Ce politici publice pot fi puse în aplicare pentru a susține și a asigura buna dezvoltare a acestui sector? Discuția va fi moderată de Laura Mușat, editor fondator al revistei Films in Frame, iar printre experții invitați să dezbată potențiale soluții se numără Monica Sebestyen (Cinema ARTA, Cluj), Oana Radu (manager cultural și consultant în politici culturale, fostă membră în Consiliul de Administrație al Centrului Național al Cinematografiei), Mihaela Pelteacu (arhitectă, autoarea cărții “Sala de cinema. CineBucurești 100 de ani de modernitate”) și Ioana Dragomirescu (Cinema Victoria, Timișoara).

Intrarea este gratuită, pe bază de rezervare, în limita a 183 de locuri. 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


ZODIA FECIOAREI / VIRGO Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ZODIA FECIOAREI / VIRGO
Online
Dincolo de nisipuri Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Dincolo de nisipuri
Online
O LUMINĂ LA ETAJUL ZECE / A LIGHT ON THE TENTH FLOOR Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
O LUMINĂ LA ETAJUL ZECE / A LIGHT ON THE TENTH FLOOR
Online
ILUSTRATE CU FLORI DE CÂMP / POSTCARDS WITH WILD FLOWERS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
ILUSTRATE CU FLORI DE CÂMP / POSTCARDS WITH WILD FLOWERS
Online