ENNIO

EN, IT RO
ENNIO

ENNIO

EN, IT RO

De: Giuseppe Tornatore

Cu: Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Terrence Malick, Hans Zimmer

Documentar muzical – Italia, Belgia, Olanda, Japonia – 2022 – 2h30

Sinopsis:

Un film documentar despre viața și muzica lui Ennio Morricone

În cei cinci ani de filmări pentru filmul ENNIO, regizorul Giuseppe Tornatore a călătorit peste tot în lume pentru a intervieva peste șaptezeci de regizori și muzicieni renumiți despre viața și opera lui Ennio Morricone, de la Wong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams, Hans Zimmer la Bruce Springsteen. Aceste interviuri sunt intercalate cu momente din viața privată a lui Morricone, înregistrări din concertele susținute în timpul turneelor mondiale, clipuri din filmele clasice la care a lucrat. Filmul este o colecție de povești spuse de prieteni și colegi celebri și imagini de arhivă nemaivăzute până acum, înfățișând locuri și întâmplări care au avut loc de-a lungul unei cariere care s-a întins peste 70 de ani.

Ennio Morricone este unul dintre cei mai influenți compozitori din istoria cinematografiei.

Filmografia sa include peste 70 de filme premiate, inclusiv toate filmele lui Sergio Leone, Giuseppe Tornatore și zeci de filme iconice din Italia, Franța și de la Hollywood.

Morricone s-a bucurat de un parteneriat cinematografic pe tot parcursul vieții cu fostul său coleg de școală, Sergio Leone, care l-a angajat să realizeze coloana sonoră pentru primul dintre Spaghetti Western-urile sale, A FISTFUL OF DOLLARS/ PENTRU UN PUMN DE DOLARI, în 1964. Coloana sonoră pentru ultima parte din „Trilogia Dolarului”, CEL BUN, CEL RĂU ȘI CEL URÂT/ THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY, este considerată una dintre cele mai prolifice în istoria cinematografiei și a fost inclusă în Grammy Hall of Fame în 2009.

Morricone a inspirat mulți muzicieni, de la muzica de film la trupe rock, inclusiv pe Hans Zimmer, John Williams, Dire Straits, Muse, Metallica și Radiohead. Morricone a compus peste 500 de partituri pentru film și televiziune, peste 100 de lucrări clasice

și a vândut peste 70 de milioane de discuri de-a lungul carierei sale de 70 de ani. În 2007, a primit Premiul de Onoare al Academiei „pentru multiplele sale contribuții magnifice la arta muzicii de film.” Este unul dintre cei doi compozitori care au primit  Oscarul Onorific al Academiei. În 2016, Morricone a primit primul său Premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului CEI OPT ODIOȘI/ THE HATEFUL EIGHT al lui Quentin Tarantino.

În afara competiției, Veneția 2022

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Copilul-problemă / System Crasher smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Copilul-problemă / System Crasher
Online
TRANDAFIRUL GALBEN /  THE YELLOW ROSE
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
TRANDAFIRUL GALBEN / THE YELLOW ROSE
Online
BELLE smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
BELLE
Online
Iacob Cinemateca Itinerantă
17:30 - Sunday, 28 July
Iacob
Cinema Victoria Timișoara