fbpixel
Skip to main content

DoR prezintă Varză, cartofi și alți demoni

+ Q&A cu regizorul

DoR prezintă Varză, cartofi și alți demoni + Q&A cu regizorul

română engleză

DoR prezintă Varză, cartofi și alți demoni (+ Q&A cu regizorul)

Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr.77)

Luni, 24 aprilie, ora 19:30 (Accesul se face de la 19:00)

 

DoR (Decât o Revistă) te invită la film. Varză, cartofi și alți demoni este un documentar despre Lungulețu, un sat din apropierea Bucureştiului, unde în jur de 1,000 de agricultori încearcă an de an să își vândă cele peste 100,000 de tone de varză. La finalul zilei, au de ales între a-și vinde pe nimic produsele și a-şi îngropa recolta. Intrigat că, în schimbul a 100 de lei, a primit o tonă de varză, regizorul Șerban Georgescu a decis să petreacă un an în Lungulețu ca să înţeleagă de ce agricultorii de acolo trăiesc pe datorie, deşi au în mână uneltele unei afaceri de succes: pământ roditor, utilaje moderne, recolte bogate.

După film, rămânem la o sesiune Q&A cu regizorul Șerban Georgescu.

Lansat în noiembrie 2016 la Festivalul Internațional de Film Documentar și de Animație de la Leipzig, Varză, cartofi și alți demoni a fost nominalizat anul acesta la Premiile Gopo și la Premiile UCIN pentru cel mai bun documentar.

Filmul este produs de Elefant Film în coproducție cu Kolectiv Film si Ma.ja.de. Filmproduktion și este distribuit de Deckert Distribution și Ultraviolet Media. A fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Creative Europe MEDIA Programme of the European Union, cu participarea MDR, ARTE și a Societății Române de Televiziune.

 

Trailer Varză, cartofi și alți demoni

Facebook Varză, cartofi și alți demoni 

 

Proiecție organizată de: DoR (Decât o Revistă)

Mai multe detalii pe pagina Facebook a evenimentului

Proiect cultural co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

//

Decât o Revistă (DoR) este o revistă trimestrială de jurnalism narativ care publică povești despre cum trăim azi și care explorează familiarul realității românești, experiențele și trăirile care ne sunt comune.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
VERONICA SE ÎNTOARCE / VERONICA COMES BACK

Cinemateca Online
Online

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Răpirea fecioarelor

Cinemateca Online
Online

107 MOTHERS Anonimul 2022
12.08.2022
107 MOTHERS

Anonimul 2022
Sala 1, Green Village

BAD ROADS Anonimul 2022
13.08.2022
BAD ROADS

Anonimul 2022
Sala 1, Green Village