fbpixel
Skip to main content

What The Hell Happened To Blood, Sweat & Tears?

english romanian
What The Hell Happened To Blood, Sweat & Tears? DokStation

What The Hell Happened To Blood, Sweat & Tears?

DokStation
english romanian

Regie: John Scheinfeld / US / 2023 / 1h52min / VO: ENG / SUB: RO
Distribuție:
Clive Davis, David Wild, David Clyton-Thomas, Donn Cambern, Jim Fielder


 

Un thriller politic centrat în jurul unei trupe rock, What the Hell Happened to Blood, Sweat & Tears? implică Departamentul de Stat al SUA, Casa Albă din era Nixon, guvernele Iugoslaviei, României și Poloniei, dar și filmări-document ce au fost interzise vreme de 50 de ani de către una sau mai multe dintre instituțiile implicate.

În iunie 1970, proaspăt laureată la premiile Grammy, Blood, Sweat & Tears devine prima formație rock americană ce pătrunde dincolo de Cortina de Fier, susținând concerte în Iugoslavia, România și Polonia, în cadrul unui turneu finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

Ca majoritatea tinerilor americani la vremea respectivă, membrii trupei erau critici vehemenți ai administrației Nixon și ai Războiului din Vietnam. De aceea, turneul dincolo de Cortina de Fier pare un demers bizar din partea unei trupe aflate pe culmile succesului.

La întoarcerea din turneu, formația cade victima tensiunilor sociale și culturale aflate la ordinea zilei într-o Americă din ce în ce mai divizată. Astfel, membrii Blood, Sweat & Tears sunt luați în colimator atât de politicienii de dreapta cât și de stângiști, pierzând pe rând susținerea mass-media, industriei muzicale și apoi a fanilor. Pe scurt, Dreapta este scandalizată că Guvernul SUA a sponsorizat turneul internațional al unei trupe rock cu vădite înclinații anti-război și anti-Nixon, niște „comuniști”, în timp ce Stânga critică decizia formației de a acționa ca un instrument al Guvernului american sau al CIA.

Prin intermediul filmărilor originale realizate chiar în timpul turneului (și considerate pierdute), dar și prin interviurile din prezent cu membrii trupei și cu istorici ai epocii, ca urmare a desecretizării unor documente oficiale, documentarul What the Hell Happened to Blood, Sweat & Tears? dezvăluie detalii inedite din cea mai interesantă perioadă din viața trupei.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


DOUĂ LOZURI / TWO LOTTERY TICKETS Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
DOUĂ LOZURI / TWO LOTTERY TICKETS
Online
ALI(E)NARE / FALLING smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
ALI(E)NARE / FALLING
Online
Competition 1 Animest.18
18:30 - Monday, 9 October
Competition 1
Cinema Elvire Popesco
Nuclear Now Caravana TIFF la Brașov
18:00 - Saturday, 7 October
Nuclear Now
Cinema Astra
ANQA Astra Film Festival
13:00 - Tuesday, 17 October
ANQA
ASTRA FILM Cinema