fbpixel
Skip to main content

DokStation: proiecție Swans: Where Does A Body End?

DokStation: proiecție Swans: Where Does A Body End?

DokStation pop-up event la Cluj: proiecție Swans: Where Does A Body End? 

DokStation: Music Documentary Film Festival vine la Cluj! Vineri, 25 octombrie, de la ora 20.30, la Cinema Arta din Cluj-NapocaDokStation prezintă proiecția documentarului Swans: Where Does A Body End? (regia: Marco Porsia, 2019), de la ora 20:30. 

Portret intim al unei trupe cult, documentarul Swans: Where Does A Body End?
 (regia: Marco Porsia, 2019) urmărește evoluția formației de la începuturile sale, în cel mai autentic stil post-punk agresiv, pe scena muzicală newyorkeză de la debutul anilor ’80, același mediu din care au apărut Sonic Youth, dar și Madonna.

După o încercare nereușită de a pătrunde în sfera mainstream, în epoca de glorie indie-rock din anii ’90, după mai multe despărțiri și haos atât pe scenă cât și în afara ei, Swans sunt, în prezent, una din cele mai realizate și ambițioase formații, concertele lor fiind considerate adevărate ritualuri extatice.
Definită ca o alăturare de performeri unici, Swans a avut, încă de la înființarea sa, în 1982, un membru constant: artistul și compozitorul Michael Gira. Beneficiind de acces exclusiv și nelimitat la sute de ore de filmări, înregistrări și fotografii din arhivele lui Gira și Swans, acest documentar conduce privitorul de-a lungul drumului pe care trupa și l-a croit cu de la sine putere, pentru a reuși.


Astfel, filmul, în care își fac apariția și Amanda PalmerThurston MooreBlixa Bargeld sau Devendra Banhart, poate fi considerat o istorie muzicală, capsulă a timpului, jurnal de turneu sau concert film, fiind, mai întâi de toate, o poveste întinsă pe mai multe decade despre o viață, adesea dificilă, dedicată artei, căci, așa cum spune însuși Gira: „Ce altceva aș putea face?”.

we also recommend