O NOAPTE FURTUNOASĂ / A STORMY NIGHT

O NOAPTE FURTUNOASĂ / A STORMY NIGHT Cinemateca Online

O NOAPTE FURTUNOASĂ / A STORMY NIGHT

Cinemateca Online

România / 1943 / 67’ / a/n / Comedie / AG 

Regia: Jean Georgescu

Scenariul: Jean Georgescu, adaptare după piesa de teatru omonimă de I.L. Caragiale

Cu: Alexandru Giugaru, Iordănescu Bruno, George Demetru, Radu Beligan, Maria Maximilian, Florica Demion, Ştefan Baroi, George Ciprian, Miluţă Gheorghiu, Doina Missir, Lică Rădulescu, Leontina Ioanid, Elena Bulandra, Ion Stănescu, Vasiliu Falti, N. Teodoru, Iancu Constantinescu, Jean Moscopol, Cornelia Teodosiu

Produs de: Oficiul Național Cinematografic (O.N.C.)   

După o seară petrecută la un spectacol de revistă în grădina de vară "Union", jupân Dumitrache (Alexandru Giugaru), negustor cu stare şi căpitan în garda civică a Bucureştiului anului 1876, este ferm convins că soţia sa Veta (Maria Maximilian) este ţinta avansurilor unui tânăr neobrăzat. Acesta, un gazetar demagog pe nume Rică (Radu Beligan), urmărea să se întâlnească de fapt cu Ziţa (Florica Demion), cumnata lui Dumitrache. În acest carusel al geloziei este antrenat şi Chiriac (George Demetru), tejghetarul şi omul de încredere al lui Dumitrache care era de fapt amantul Vetei. Chemat de Ziţa, Rică nimereşte din greşeală la Veta, fapt ce declanşează reacţia isterică a soţului şi a amantului acesteia care vor să-l împuşte. După numeroase situaţii comice în care tânărul caută să scape de urmăritori, la faţa locului soseşte şi Ziţa care lămureşte situaţia, obţinând de la jupân Dumitrache acordul pentru relaţia ei cu Rică.

Filmul a avut premiera în România în data de 22 martie 1943. Actorul Radu Beligan debutează în acest film. Filmul este interzis după 1945. Difuzarea lui este reluată cu ocazia centenarului Caragiale, în 1952.

 

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12.2022, 72h de la achiziționarea biletului
Order

12 lei


Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

we also recommend


Rătăcire Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Rătăcire
Online
BALTAGUL / THE HATCHET Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
BALTAGUL / THE HATCHET
Online