ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE

ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE Cinemateca Online

ION – BLESTEMUL IUBIRII / ION – THE CURSE OF LOVE

Cinemateca Online

România / 1980 / 96’ / color / Dramă / AG 

 

Regia: Mircea Mureșan

 

Scenariul: Titus Popovici, ecranizare a romanului ”Ion” de Liviu Rebreanu 

 

Cu: Şerban Ionescu, Ioana Crăciunescu, Octavian Cotescu, Tamara Buciuceanu, Catrinel Dumitrescu, Rodica Negrea, Sorina Stănculescu, Valentin Teodosiu, Petre Gheorghiu, Ion Besoiu, Leopoldina Bălănuţă, Valeria Seciu, Romeo Pop, Costel Constantin

 

Produs de: Casa de filme 5

 

Fiind un ţăran sărac, Ion (Șerban Ionescu) vrea să devină proprietar de pământ prin orice mijloace. O amăgeşte pe Ana (Ioana Crăciunescu), fiica lui Vasile Baciu (Petre Gheorghiu), unul dintre bogătaşii satului, şi, după ce aceasta rămâne însărcinată, se tocmeşte cu tatăl ei pentru zestre. Înţelegând că a fost numai un instrument în planul lui Ion, Ana se sinucide. Ion va fi omorât, la rându-i, de bărbatul Floricăi (Sorina Stănculescu), fata pe care o iubea dar cu care nu se căsătorise fiindcă era săracă.

 

Filmul a avut premiera în România în data de 14 aprilie 1980 și a fost realizat în două părți: ”Blestemul pământului” și ”Blestemul iubirii”. A primit Premiul special al juriului și Premiile pentru imagine, pentru interpretare feminină (Ioana Crăciunescu) și Diplomă de onoare (Șerban Ionescu) în cadrul ediției din 1980 a Premiilor ACIN.

 

Location
Date
Price
Order
Location
Date
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
Order

12 lei


Pentru spectacolele online, comenzile sunt limitate la un singur bilet per adresă de email, întrucât pentru vizionarea spectacolului fiecare cumpărător trebuie să fie logat în contul Eventbook cu care a făcut achiziția biletului.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe