fbpixel
Skip to main content

Case de vacanță / The Garden

Cinefemina

Case de vacanță / The Garden Cinefemina

Marți, 15 iunie, de la ora 21:00, în cadrul primei ediții a Festivalului Cinefemina, vom proiecta filmul „Case de vacanță”/”The Garden” (Sommerhäuser), producție Germania, în regia lui Sonja Kröner, cu Laura Tonke, Mavie Hörbiger, Ursula Werner, Günther Maria Halmer, Thomas Loibl, Johannes Silberschneider, Inge Maux.

Cinefemina este un omagiu adus femeilor din industria cinematografică (regizoare, scenariste, producătoare) care au contribuit prin munca lor la transformarea industriei într-un loc care promovează egalitatea de gen.

Prima ediție a Festivalului Cinefemina este realizată cu participarea a 9 membri EUNIC (Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Wallonie - Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe, Institutul Polonez) și va aduce în prim plan 8 creații cinematografice. Grădina cu Filme – Cinema & More este partener al festivalului și va găzdui toate proiecțiile din cadrul acestei prime ediții.

Sinopsis:

„Vara anului 1976, cea mai călduroasă din întreg secolul, trei generații, o grădină situată la periferia orașului München. Ca în fiecare vară, întreaga familie se adună în grădina bunicii. Doar că bunica tocmai a murit, iar pomul ei preferat a fost trăsnit de fulger. Aparențele idilice ascund disputele succesorale în care se lasă implicați adulții, în timp ce copiii explorează proprietatea sălbăticită a vecinului misterios. În plus, peste toate plutește ca un nor întunecat vestea răpirii unei fete din zonă. În lumina strălucitoare de vară, abisul banal al vieții de familie își creează propria efervescență poetică.”

Sommerhäuser a fost distins, în 2018, cu Premiul bavarez pentru scenariu, iar FBW (Autoritatea germană de evaluare a filmelor) i-a acordat, în 2017, calificativul „deosebit de valoros“. Tot în 2017, la Festivalul de film de la München i-a fost decernat Premiul „Noul cinematograf german” atât pentru producție, cât și pentru regie.

__

„Case de vacanță”/”The Garden” (Sommerhäuser)

Dramă  /2017 / Germania

Durată: 1h 37 min

Regizor: Sonja Kröner

Actori: Laura Tonke, Mavie Hörbiger, Ursula Werner, Günther Maria Halmer, Thomas Loibl, Johannes Silberschneider, Inge Maux

__

Accesul începând cu ora 20:00
*Intrare pe bază de bilet. Nu se pot achiziționa bilete individuale, ci doar mese întregi de 2, 3 sau 4 locuri (în funcție de necesitate și disponibilitate).
**Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la casa de bilete CREART
***Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii înainte de a achiziționa bilet: www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
OPERAȚIUNEA ”MONSTRUL” / OPERATION ”MONSTER”

Cinemateca Online
Online

disponibil pentru vizionare în perioada 21-27.06, 48h de la accesare
A metamorfose dos pássaros / The Metamorphosis of Birds / Metamorfoza păsărilor

One World Romania, ediția a 14-a
Online

BALANȚA Eforie Colorat
15.07.2021
BALANȚA

Eforie Colorat
Gradina de vară Cinemascop