fbpixel
Skip to main content

BIEFF 2017 - Festival Pass

BIEFF 2017 - Festival Pass

BIEFF revine cu festival pass-uri pentru ediția din 2017, la un preț special pentru cei mai curioși spectatori, pregătiți pentru perioada 28 martie2 aprilie. Abonamentele costă 85 de lei, sunt nominale și sunt valabile la toate proiecțiile și evenimentele BIEFF 2017.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF are loc anul acesta la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco și prezintă în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți.

Creată sub semnul salutului antic al civilizației Maya IN LAK’ECH ALA K’IN – care se traduce prin TU EȘTI UN ALT EU / YOU ARE ANOTHER ME – ediția de anul acesta invită publicul la un exercițiu de empatie, punând în discuție abilitatea fiecăruia dintre noi de a ne transpune în pielea semenilor noștri. Considerăm demersul acesta o necesitate acută în special în momentul de față, în lumina conflictelor sociale și a crizei umanitare recente.

Competiția Internațională revine așadar cu cinci programe concentrate în jurul a cinci teme de mare relevanță pentru societatea contemporană, provocând publicul la dezbatere și implicare, cu un focus particular pe ideea de alteritate, pe necesitatea acută a empatiei și incluziunii: The Politics of the Body – despre căutarea și exprimarea identității și libertății personale, Searching for Transcendence – despre ritualuri, mitologii și spiritualitate în era digitală, You Are Another Me – despre empatie și fluiditatea granițelor între culturi, The Alchemy of the Frame – despre deconstrucția limbajului cinematografic, Cutting the Cord – despre paradoxurile relațiilor interumane și ale raporturilor familiale.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, parteneriatul de lungă durată al BIEFF cu secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes aduce și de această dată în premieră românească un nou lungmetraj al unui maestru al cinema-ului de avangardă îndrăgit deja de publicul BIEFF (pe care îl vom anunța curând).

Renumitul Festival Internațional de Film de la Berlin, în colaborare cu Arsenal (Institutul Național de Film și Artă Video din Germania), prezintă publicului cinefil român câteva dintre cele mai provocatoare lucrări din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded. Unul dintre highlight-urile acestui program este cel mai recent film al lui Guy Maddin, controversatul Bring Me The Head of Tim Horton, ce a provocat dezbateri aprinse în prestigioasele festivaluri în care a fost deja proiectat: Berlin, Toronto și New York.

De asemenea, BIEFF 2017 continuă parteneriatul cu Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, care prezintă publicului român o mostră impresionantă de activism politic în arta vizuală, în cadrul programului tematic Painting With History. Pentru al treilea an consecutiv, popularul program ce îmbină cinema-ul și coregrafia va fi prezentat în parteneriat cu festivalul Cinedans Amsterdam, sub tema Emotional Bodies.

Nu lipsesc nici anul acesta scurtmetrajele câștigătoare ale marilor premii din cele mai prestigioase festivaluri internaționale de film (Cannes, Berlin, Veneția, Locarno, Clermont-Ferrand). În programul Golden Shorts va fi proiectat, printre altele, Timecode, de Juanjo Giménez – câștigătorul Palme d’Or-ului pentru scurtmetraj din 2016, nominalizat pentru un premiu Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj.

Programul complet este disponibil pe www.bieff.ro.

we also recommend

disponibil 72h de la prima accesare
Dumnezeu există și numele lui e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija

smART HOUSE films from Bad Unicorn
Online

22.08.2021
Despre oameni si melci

Eforie Colorat
Gradina de vară Cinemascop, Eforie Sud