fbpixel
Skip to main content

Închiderea BIEFF.12: De Humani Corporis Fabrica

Order tickets
Location Date / Hour Price Order
Cinemateca Eforie, Bucuresti Sunday, 02 October 2022 / 18:00 25 lei

Am abonament / Invitație

Închiderea BIEFF.12: De Humani Corporis Fabrica

Regia: Verena Paravel, Lucien Castaing-Taylor

Durata: 1h 55m

Corpul uman, așa cum nu l-ai mai văzut până acum!

De la multi-premiații creatori ai unor filme precum Caniba (2017) sau Leviathan (2012), ajunge la ce-a de-a 12-a ediție BIFF, în premieră pe marele ecran din România, documentarul De Humani Corporis Fabrica – o expediție cinematografică uimitoare în interiorul corpului uman, prezentată anul acesta în selecția festivalului de film  de la Cannes.

La 5 secole de când, în numele științei, anatomistul André Vésale deschidea pentru prima dată corpul uman, regizorii Verena Paravel și Lucien Castaing-Taylor se folosesc de materiale video captate prin intermediul tehnicii medicale ultra-moderne pentru a ne oferi o spectaculoasă imagine din interior asupra funcționării organismului uman.

,,Înlăturarea misterului din jurul mașinăriei care ne conține spiritul ridică atât implicarea chirurgului, cât și pe cea a creatorilor filmului, la un nivel transcendental.’’, subliniază publicația IndieWire, într-o cronică de întâmpinare dedicată filmului. Analizată în profunzime, materia din care suntem creați devine, în film, un tablou spectaculos, de a cărui existență devenim conștienți doar prin intermediul observației.

we also recommend

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
OMUL CARE NE TREBUIE / The MAN WE NEED

Cinemateca Online
Online

13.10.2022
Zeci de Norduri/ Dozens of Norths

Animest.17
Cinemateca Eforie, Bucuresti