BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2023 Timișoara

BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2023 Timișoara

BANFF Centre Mountain Film Festival World Tour 2023 Timișoara

Festivalul de film montan de la Banff (Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natura, cultura, activități și mediul montan. Festivalul are loc in fiecare toamna și a devenit din 1976 până astăzi un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială. 

La fiecare ediție, o parte din cele peste 80 de filme înscrise în etapa finală a festivalului din Canada sunt selectate și prezentate ulterior în circuitul Banff World Tour.

Circuitul internațional al filmelor de la Banff are loc astăzi în peste 40 de țări și 550 de comunități de pe întregul mapamond.

Din 2018 Banff World Tour are loc și în România, la inițiativa lui Marian Anghel, serile de filme fiind organizate de Asociația de Educație și Cultură Outdoor (AECO, www.educatie-outdoor.ro) ca parte a programului de educație outdoor în țara noastră.

Circuitul românesc al filmelor de la Banff este realizat încă de la prima ediție cu sprijinul deosebit al Ambasadei Canadei în România și Republica Moldova.

Ajuns la a patra ediție în acest an, circuitul românesc va avea loc în marile cinematografe din patru orașe: București, Iași, Timișoara și Cluj.

Se vor prezenta publicului prezent în sală două calupuri cu filme de scurt metraj (între 4 și 40minute), cu un spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, mediu și natură.

Între filmele din acest an sunt și câștigătoare de permii și vor aborda activăți precum protecția mediului (premiat), slackline, schi extrem în Pakistan, cățărare și caiac în Baffin, alergare în jungla braziliană (premiat), surf și schi în Islanda, cățărare în Brazilia și nu în ultimul rând, filmul german premiat al expediției de schi pe bicicleta... în Balcani!

Cele peste două ore de proiecție vor purta spectatorii în zone cu peisaje captivante și le vor oferi ocazia să asiste la proiectele ambițioase cu un nivel crescut de adrenalină ale unor sportivi perseverenți în a-și atinge obiectivele.

În acest moment, nu avem programată nicio reprezentație viitoare.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe

Îți recomandăm


SENATORUL MELCILOR Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
SENATORUL MELCILOR
Online
Atelierul / The Workshop smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Atelierul / The Workshop
Online
Păsări călătoare / Birds of Passage smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
Păsări călătoare / Birds of Passage
Online
Up & Away / Covorul zburător (2018)
disponibil pentru vizionare 24 de la achiziția biletului
Up & Away / Covorul zburător (2018)
Online
Frate de-o vară TIFF.23
12:30 - Azi, 18 Iunie
Frate de-o vară
Cinema Victoria
Vineri 3
18:00 - Azi, 18 Iunie
Vineri 3
Cinema Union