fbpixel
Skip to main content

Povestea lui Fatat

Astra Film Festival 2020

Povestea lui Fatat Astra Film Festival 2020

Regizor: Ibrahim Harb
Durată: 0h 23
Țară: Lebanon
Anul: 2016

Fatat își petrece zilele și nopțile îngrijindu-și soțul bolnav la pat. După moartea lui, trebuie să găsească o cale de surpaviețuire pentru ea și pentru fiul ei. După o perioadă de sărăcie cruntă, lipsită de orice sprijin, Fatat ia hotărârea de a pleca din Liban către Europa. Povestea lui Fatat este, printre altele, un foarte subtil film despre războiul care se desfășoară exclusiv în afara cadrului. Astfel, cadrele înguste în care o vedem pe femeie după moartea soțului ei nu au numai rolul de a exprima disperarea, sufocarea ei, ele atrag atenția asupra ororilor războiului, pe care filmul nu ne lasă să le vedem, ci numai să le auzim. Pe măsură ce cadrele redevin largi, îi vedem pe Fatat și pe fiul ei urcându-se pe o barcă ce poate le va permite să ajungă în Europa și realizăm că femeia face o ultimă încercare de a-și sfida destinul și de a găsi fericirea. 

Îți recomandăm

disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
CONCURS / ORIENTATION CONTEST

Cinemateca Online
Online

Bildnis einer Trinkerin/Ticket of No Return/Portretul unei bețivane + Superbia – Der Stolz/Superbia – The Pride/Superbia – Mândria + The Making Of ”Superbia” One World Romania, ediția a 14-a
disponibil pentru vizionare în perioada 21-27.06, 48h de la accesare
Bildnis einer Trinkerin/Ticket of No Return/Portretul unei bețivane + Superbia – Der Stolz/Superbia – The Pride/Superbia – Mândria + The Making Of ”Superbia”

One World Romania, ediția a 14-a
Online

Moromeții 2 Eforie Colorat
10.07.2021
Moromeții 2

Eforie Colorat
Gradina de vară Cinemascop