fbpixel
Skip to main content

Nayola

14+
Nayola Animest.17

Nayola 14+

Animest.17

Portugal, Belgium, Netherlands, France, 2022, 93 min, dir. José Miguel Ribeiro

Angola. Three generations of women plagued by the civil war, Lelena (the grandmother), Nayola (the daughter) and Yara (the granddaughter). The past and present interweave. Nayola goes in search of her husband who disappeared during the war. Decades later, the country is finally at peace, but Nayola hasn't returned. Yara has become a rebellious teenager and subversive rap singer. Lelena tries to contain her for fear of the police coming to arrest her. One night, a masked intruder breaks into their house, armched with a machete. An encounter like nothing they could have imagined…

Angola. Trei generații de femei de-a lungul unui sfert de secol măcinat de război civil: Lelena (bunica), Nayola (fiica) și Yara (nepoata). Trecutul și prezentul se suprapun. Nayola își caută soțul dispărut în război. Trec deceniile, se reinstalează pacea, dar Nayola încă nu s-a întors. Yara a devenit o adolescentă rebelă care cântă rap. Lelena încearcă să-i oprească elanul nepoatei, de teamă ca Yara să nu fie arestată de poliție. Într-o noapte, un străin le intră în casă înarmat cu o macetă, iar întâlnirea depășește orice imaginație.

Filmul este inspirat de piesa de teatru „A Caixa Preta” de José Eduardo Agualusa și Mia Couto. Este o odă adusă Angolei, un film cu o profundă dimensiune magică și poetică, ce folosește ca sursă de documentare interviuri cu femei angoleze trecut prin războiul colonial și cel civil, un film influențat la nivel vizual de arta contemporană africană și de măștile tradiționale, a cărui coloană sonoră este semnată de artiști din Angola, la fel ca și vocile.

The first Portuguese animation feature

Stay Up To Date With Your Favorite Events

we also recommend


TRANDAFIRUL GALBEN /  THE YELLOW ROSE Cinemateca Online
disponibil până la 31.12, 72h de la achiziționarea biletului
TRANDAFIRUL GALBEN / THE YELLOW ROSE
Online
NOI – ROMÂNII; SĂRBĂTORILE UNIRII Cinemateca Online
disponibil până la 31.12.2023, 72h de la achiziționarea biletului
NOI – ROMÂNII; SĂRBĂTORILE UNIRII
Online
PENTRU MINE TU EȘTI CEAUȘESCU smART HOUSE films from Bad Unicorn
disponibil 72h de la prima accesare
PENTRU MINE TU EȘTI CEAUȘESCU
Online