fbpixel
Skip to main content

Wonder Wheel

American Independent Film Festival, ediția a 2-a

Wonder Wheel American Independent Film Festival, ediția a 2-a

Între 27 aprilie și 3 mai, American Independent Film Festival aduce la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București o selecție a celor mai recente producții independente și filme americane de artă, un tip de cinema bazat pe tradiția marilor filme narative americane.

RO

Wonder Wheel

Regia: Woody ALLEN

Țara: SUA


Anul: 2017


Genul: dramă


Durata: 101 minute

Sinopsis: 
Wonder Wheel spune povestea a patru personaje a căror vieți se intersectează în mijlocul agitației parcului de distacții din Coney Island, undeva în anii ’50. Kate Winslet o interpretează pe melancolica Ginny, o fostă actriță cu o stare emoțională instabilă, care a ajuns acum să lucreze într-o scoicărie; Humpty interpretat de Jim Belushi, este operatorul necioplit al caruselului; chipeșul salvamar Mickey, interpretat de Justin Timberlake, visează să devină scenarist; iar Carolina, interpretată de Juno Temple, este fiica lui Humpty, dispărută cu mult timp în urmă și care acum este nevoită să se ascundă de gangsteri în apartamentul tatălui său.  Imaginea poetică a filmului este realizată de Vittorio Storaro care a semnat si imaginea celbrului film din 1984, Ultimul împărat, fiind o poveste extrem de puternică despre pasiune, violență și trădare menite să contrasteze cu imaginea pitorească a parcului din anii ’50. 

Realizatori
Woody ALLEN – Regie
Woody ALLEN – Scenariu
Vittorio STORARO - Imagine
Alisa LEPSELTER – Montaj

Distribuție 
Kate WINSLET
Justin TIMBERLAKE
Juno TEMPLE

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VFM0UqX9MJ8

EN

Wonder Wheel

Directed by: Woody ALLEN
Year: 2017
Country: USA
Genre: drama
Length: 101 minutes

Wonder Wheel tells the story of four characters whose lives intertwine amid the hustle and bustle of the Coney Island amusement park in the 1950s: Ginny (Kate Winslet), a melancholy, emotionally volatile former actress now working as a waitress in a clam house; Humpty (Jim Belushi), Ginny’s rough-hewn carousel operator husband; Mickey (Justin Timberlake), a handsome young lifeguard who dreams of becoming a playwright; and Carolina (Juno Temple), Humpty’s long-estranged daughter, who is now hiding out from gangsters at her father’s apartment. Poetically photographed by Vittorio Storaro, Wonder Wheel is a powerful dramatic tale of passion, violence, and betrayal that plays out against the picturesque tableau of 1950s Coney Island.

Credits
Woody ALLEN – Director
Woody ALLEN – Screenwriters
Vittorio STORARO - Cinematography
Affonso GONÇALVES – Editing


Alisa LEPSELTER – Music

Cast
Kate WINSLET
Justin TIMBERLAKE
Juno TEMPLE

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VFM0UqX9MJ8
 

we also recommend

Les drapeaux de papier | Steaguri de hârtie Festivalul Filmului Francez 2019 – Competiție
09.05.2019
Les drapeaux de papier | Steaguri de hârtie

Festivalul Filmului Francez 2019 – Competiție
Cinema Elvire Popesco

Première année | Primul an la medicină Festivalul Filmului Francez 2019 – PANORAMA
10.05.2019
Première année | Primul an la medicină

Festivalul Filmului Francez 2019 – PANORAMA
Cinema Elvire Popesco