Fundația Pro Muzica Est-Vest (Club Orfeu Live)


Dragă prietene meloman, 

 După cum știți recent toate instituțiile de cultură nu au avut de ales decât să anuleze concertele, spectacolele și expozițiile pentru a-și proteja publicul, artiștii și personalul de răspândirea coronavirusului. Oricât de devastator este să trebuiască să se închidă Ateneul Român, operele și filarmonicile din țară sau Sala Radio, acesta a fost unul din extrem de rarele cazuri în care concertele și spectacolele pur și simplu nu au putut continua. Amenințarea financiară pentru artiști dar și pentru instituțiile culturale este imensă și nu putem contribui la susținerea viitorului artiștilor fără ajutorul tău.

Îți scriu astăzi pentru a-ți cere să ne faci neîntârziat un cadou pentru a ne ajuta să-i susținem pe artiști, prin acordarea de onorarii pentru concertele susținute de acasă, să reziste la implicațiile economice copleșitoare ale pandemiei. 

 În aceste vremuri extraordinar de provocatoare, artele oferă mângâiere unor națiuni înspăimântate și iubitorilor de muzică din lumea întreagă. Acesta este motivul pentru care la 25 martie am început să transmitem pe www.cluborfeu.live Stagiunea #concertdeacasa în fiecare săptămână și i-am invitat pe melomani să cumpere bilete pentru a urmări concertele. Este un memento al faptului că artele fac parte din sufletul unei societăți civilizate și, fără instituții culturale, viețile noastre ar pierde din bucurie și împliniri. 

 În timp ce reducem cheltuielile în toate modurile posibile, inclusiv prin decizia ca noi, cei din spatele camerelor și din regie să nu luăm salariu, avem nevoie de ajutorul tău acum. Veniturile oamenilor sunt în scădere, dar își vor reveni. Artiștii noștri preferați vor recupera și ei pierderile suferite, dar numai cu ajutorul celor mai fideli fani și donatori. Sunt pentru totdeauna impresionat și recunoscător pentru pasiunea și sprijinul tău. Avem nevoie acum, mai mult ca niciodată. 

 Mulțumesc. 

 Cu mare apreciere pentru ajutor, 

 Mihai Hristu 

Club Orfeu Live