ASOCIATIA CULTURALA DIDASCALIA


În Octombrie 2019 o nouă inițiativă culturală se naşte în Bucureşti. Entuziasmul pentru mişcare, muzică şi cuvânt au adus împreună doi euritmişti din colțuri diferite ale lumii, Japonia şi România, care au început să construiască, cărămidă cu cărămidă, un proiect artistic în care să poată experimenta şi crea liber alături de alți artişti tineri şi entuziaşti. Inițiativei i s-au adăugat: un actor care a lucrat mai multi ani în domeniul artei vorbirii şi în numeroase alte proiecte, şi un al patrulea membru al trupei, un violoncelist de exceptie, având la activ numeroase succese pe scena lirică contemporană. De-a lungul anului numărul proiectelor şi cel al colegilor a crescut. Impreună au ca țel săvârşirea  dialogului dintre cuvânt, muzică şi gest într-o manieră experimentală şi mereu în proces.
Premierele trupei în anul 2020 au fost: "Hokarimo Sakeyo/Lumina se sfâşie" conceptul îi aparține lui Taisuke Sasaki coordonat de regizorul Vinicus Tomescu, un spectacol de teatru şi euritmie în care cuvântul devine vizibil prin gest, "Prințul fermecat în Broască" de Frații Grimm, un spectacol interactiv pentru copii.
Proiectul viitor își propune să promoveze cultura şi spiritul românesc în Japonia printr-un turneu în oraşele: Tokyo, Kyoto, Sendai si Iwate cu spectacolul "Miorița". 
Susținerea dumneavoastră prin donații va ajuta pentru producția acestui spectacol.
Vă invităm să ne urmăriți producțiile artistice atât în online cât și în offline atunci când contextul ne va permite asta.