fbpixel

Secret Houses: Palatul Victor Ionescu, Palatul Mavrocordat - 11 NOV - ora 16:30

Secret Houses: Palatul Victor Ionescu, Palatul Mavrocordat - 11 NOV - ora 16:30 UrbanEye Film Festival 10th edition

Secret Houses: Palatul Victor Ionescu, Palatul Mavrocordat - 11 NOV - ora 16:30

UrbanEye Film Festival 10th edition

UrbanEye Film Festival te invită la un tur ghidat prin care poți descoperi clădiri spectaculoase de care se leagă personalități ale capitalei. Cu ocazia acestor tururi vei  avea șansa unică de a intra în clădiri istorice cu arhitectură și povești nebănuit de interesante.

Sâmbătă, 11 noiembrie, între 16:30-18:00 vom vizita o reședintă privată, Palatul Victor Ionescu.

Victor Ionescu a fost ambasadorul României în Portugalia și fratele lui Take Ionescu (prim ministru și la rândul său mare om politic), iar palatul care-i poartă numele a fost construit în 1914 după planurile arhitectului Victor Stephănescu.

Apoi, vom vizita interiorul Palatului Mavrocordat cu o istorie și o arhitectură fascinantă, ce astăzi găzduiește Scuola Italiana “Aldo Moro”. Vom vedea exact cum și-au pus amprenta arhitectul August Schmiedigen și arhitectul G. M. Cantacuzino, alături de antrepriza lui Tiberiu Eremia, asupra unei clădiri ascunse, dar aflate chiar în inima orașului. Aici a fost unul dintre sediile Securității și ascunde legende.

Turul ghidat vor fi ținut de Ana Rubeli, președintele Asociației culturale Aici A Stat, storyteller cultural și actuar. A adus probabilitățile din mediul corporate în activism pentru a promova patrimoniul, cultura, frumosul, construind o comunitate de peste 45.000 de iubitori de patrimoniu pe social media. Și-a luat misiunea de a recrea legătura afectivă între orașe și locuitorii lor, pornind de la istorie, arhitectură, legende, mituri și realități. Deschide ușile patrimoniului bucureștean, organizând evenimente și serate culturale în clădiri istorice. A luat multiple premii în domeniul patrimoniului, este colaborator Forbes Life și are un reportaj despre patrimoniu în fiecare miercuri la Radio România Cultural. Scrie povești și pe aiciastat.ro.
 

⚠️ La eveniment se vor face fotografii și înregistrări video. Prin înscrierea și participarea la eveniment sunteți de acord cu înregistrarea materialului foto-video și cu prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. 
Important: evenimentul poate suferi modificări în funcție de prognoza meteo în vigoare la data respectivă. Vom publica orice modificări intervenite pe parcurs. Vă rugăm urmăriți pagina de Facebook a evenimentului! Vă mulțumim!
____

____
Un proiect:
Asociația Arta în Dialog
Parteneri:
Institutul Francez în România, Institutul Cervantes în România, Ambasada Germaniei, Ideilagram

Parteneri media: 
Scena9, Igloo, Inspirationist, Zile și Nopți, Revista Zeppelin, Aivi Media Hub, Munteanu Recomandă
UrbanEye este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB, sesiunea de finanțare *București acasă 2023* și se va desfășura în perioada 25.07.2023-15.11.2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. 
Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 

At this moment, we do not have any future performances scheduled.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe