Proiectăm poveștile și perspectivele personale ale femeilor din Rahova-Uranus și Vulturilor 50 într-un context în care situația lor, deși publică, este foarte puțin cunoscută oamenilor din București. Ce s-a întâmplat și continuă să fie o realitate în cele două cartiere în ultimii 11 ani este parte din istoria Bucureștiului, care poate fi văzută la MNAC prin intermediul unei metode diferite de expunere: teatrul imagine.
Piesa de teatru „Muzeul subiectiv al locuirii” deschide pentru public prima aripă, dedicată conservării poveștilor femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50. Aceasta este însoțită de o colecție de 6 imagini ce datează din perioada 2006 - 2016 și adusă la MNAC în 2017. Imaginile sunt scene reale de viață și vor fi proiectate pentru expoziție de 7 femei din cele două cartiere. Spectacolul se joacă în limba română.
La scenă: Elena Radu, Nicoleta Vișan, Cornelia Ioniță, Claudia Moldoveanu, Alexandrina Fieraru, Cristina Eremia, Gabriela Dumitru.
Regie și coordonare ateliere: Gabriela Teodorescu, Andrei Șerban.
Consultant & ajutor constant: David Schwartz.
Echipa de muncă: Ioana Răileanu, Marin Eremia.
Antropologi: Aurel Minulescu, Gabriel Leașcu.
Prezentat în cadrul Programului de Arte Performative curatoriat de Ioana Păun, la intersecția cu proiectul de cercetare „Reconstructing MNAC: accesibilitate și participare” al cercetătoarei slovene Urša Valič, aflată în rezidență în cadrul MNAC.