Muzeul subiectiv al locuirii

Spectacol şi discuţie
Romana
Muzeul subiectiv al locuirii Spectacol şi discuţie

Muzeul subiectiv al locuirii

Spectacol şi discuţie
Romana

Proiectăm poveștile și perspectivele personale ale femeilor din Rahova-Uranus și Vulturilor 50 într-un context în care situația lor, deși publică, este foarte puțin cunoscută oamenilor din București. Ce s-a întâmplat și continuă să fie o realitate în cele două cartiere în ultimii 11 ani este parte din istoria Bucureștiului, care poate fi văzută la MNAC prin intermediul unei metode diferite de expunere: teatrul imagine. 

Piesa de teatru „Muzeul subiectiv al locuirii” deschide pentru public prima aripă, dedicată conservării poveștilor femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50. Aceasta este însoțită de o colecție de 6 imagini ce datează din perioada 2006 - 2016 și adusă la MNAC în 2017. Imaginile sunt scene reale de viață și vor fi proiectate pentru expoziție de 7 femei din cele două cartiere. Spectacolul se joacă în limba română.

La scenă: Elena Radu, Nicoleta Vișan, Cornelia Ioniță, Claudia Moldoveanu, Alexandrina Fieraru, Cristina Eremia, Gabriela Dumitru.
Regie și coordonare ateliere: Gabriela Teodorescu, Andrei Șerban. 
Consultant & ajutor constant: David Schwartz.
Echipa de muncă: Ioana Răileanu, Marin Eremia.
Antropologi: Aurel Minulescu, Gabriel Leașcu.

Prezentat în cadrul Programului de Arte Performative curatoriat de Ioana Păun, la intersecția cu proiectul de cercetare „Reconstructing MNAC: accesibilitate și participare” al cercetătoarei slovene Urša Valič, aflată în rezidență în cadrul MNAC.

Jelenleg nincs tervezett jövőbeli előadásunk.

Stay Up To Date With Your Favorite Events

subscribe